VIKTIG SEGER FÖR VIBK I SVÅR BORTAMATCH

Vimmerby IBK tog en viktig seger borta mot Nybro IBK. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK har spelat många tajta matcher borta mot Nybro IBK de senaste åren. Även kvällens drabbning blev exakt så. VIBK vann ändå med 5–1 efter tre sena mål.

Vimmerby har fått en poängmässigt fin start på division 2-säsongen med maximala sex poäng på två matcher.

11–6-segern i förra fredagens premiär mot Gränna följdes upp med en tajt tillställning i OG-hallen i Nybro på fredagskvällen.

Nybro imponerade under matchens första tio minuter och tog välförtjänt ledningen med 1–0 genom den tidigare VIBK-forwarden Einar Karlsson. Nybros dominans avtog ju längre perioden led och VIBK:s viktiga kvittering kom i grevens tid. Med två sekunder kvar av perioden sköt Johan Carlsson d.ä 1–1 från nära håll.

Strömsten storspelade

VIBK kom ut med god energi i andra perioden och hade ett stort spelövertag utan att det genererade i så många målchanser. Med några minuter kvar av mittakten kom matchens tredje mål – och det var VIBK-forwarden Jesper Nilssons skott som letade sig in i mål.

Ett allt mer passivt och avvaktande VIBK pressades tillbaka av Nybro i tredje perioden och det syntes att VIBK blev rädda om sin ledning. Hemmalaget vaskade fram ett gäng bra lägen, framför allt under ett numerärt överläge, och räddades gång på gång av Ludwig Strömstens storspel.

VIBK hade en vansklig 2–1-ledning och fick verkligen jobba för de tre poängen med ett uppoffrande försvarsspel. Strax före VIBK:s 3–1-mål hade Nybro missat flera heta lägen. VIBK gjorde sedan 4–1 och 5–1 i öppen kasse.

Mer från kvällens länsderby kommer senare på DV i kväll.

Nybro IBK–Vimmerby IBK 1–5 (1–1, 0–1, 0–3)

Första perioden: 1–0 (07.37) Einar Karlsson, 1–1 (19.58) Johan Carlsson d.ä (Albin Alfonsson)

Andra perioden: 1–2 (34.41) Jesper Nilsson (Jack Fridh).

Tredje perioden: 1–3 (58.15) Albin Alfonsson (Jonatan Green), 1–4 (58.48) Albin Alfonsson (Jonatan Green) i öppen kasse, 1–5 (59.30) Jonatan Green.