MÅLFEST NÄR VIBK HADE LEKSTUGA MED GNOSJÖ

Det blev en mycket komfortabel seger för VIBK på fredagskvällen. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby IBK fullständigt mosade mittenlaget Gnosjö. Hemmamatchen vanns med 13-4 och VIBK var långa stunder helt överlägset.

VIBK fick en riktig smakstart på mötet med Gnosjö då Jonatan Green enkelt kunde sätta 1-0 redan efter 16 sekunder. Hemmalaget var sedan helt överlägset under den första halvan av perioden men utan att få in något mer mål.

Utdelningen kom i stället genom Johan "JC" Carlsson den äldre i powerplay efter drygt tolv minuter. VIBK fick på nytt chansen i fem mot fyra kort efteråt och då gjorde återigen den rutinerade "JC" mål: 3-0.

VIBK öste på och Elias Trawtschenko dundrade in 4-0. Innan perioden var över hade Victor Wall också gjort 5-0. Vimmerby dominerade då totalt.

Men Gnosjö skulle faktiskt lyckas reducera innan vilan. Med en sekund kvar av perioden sköt man 5-1 efter ett snabbt frislag. VIBK såg ut att redan vara på väg in i omklädningsrummet.

Jämnare andra

Om Gnosjö sprattlade tilll i slutet av den första perioden var det också exakt det man gjorde i inledningen av mellanakten. Gästerna reducerade till 5-2 innan VIBK fick igång målproduktionen igen.

Kevin Hultman gjorde sedan 6-2, Jonatan Green 7-2, Elias Trawtschenko 8-2 och Ricky Gustavsson 9-2. Sedan slutade Vimmerby att producera framåt i den här perioden, som inte var lika tydligt dominerad av de svart- och vitklädda.

Risk för spänning?

Efter ett numerärt överläge som blev resultatlöst kom utdelningen för VIBK ganska direkt efteråt. Victor Wall satte 10-2 och såg till att hemmalaget nådde tvåsiffrigt.

Men sedan vaknade Gnosjö till igen. Två snabba mål innebar 10-4 – och risk för spänning? Nej, då. 21 sekunder senare kom 11-4 genom Jonatan Green och Victor Wall petade in 12-4 strax därpå.

Matchen såg sedan ut att spelas av, men med två minuter och 15 sekunder kvar gjorde Green sitt fjärde och VIBK:s 13:e för dagen.

13-4-ledningen stod sig tiden ut och VIBK tog tre glasklara poäng.

Mer om matchen senare.

Poäng VIBK: Jonatan Green (4+1), Victor Wall (3+3), Elias Trawtschenko (2+0), Johan d.ä Carlsson (2+0), Ricky Gustavsson (1+0), Kevin Hultman (1+0), Mattias Zeilon (0+4), Albin Alfonsson (0+3).