Annons:

VIBK ny serieledare efter överkörningen:

Michael Elmér var förstås glad över den klara segern. Foto: Simon Henriksson

VIBK ny serieledare efter överkörningen: "Tackar inte nej till det"

Vimmerby IBK leder division 2 efter sju omgångar. VIBK har tagit 18 av 21 möjliga poäng efter 13-4 hemma mot Gnosjö IBK.
– Jag fokuserar på utvecklingsmålen, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Det blev en komfortabel resa fram till tre poäng för Vimmerby IBK på fredagen. Jonatan Green angav tonen redan efter 16 sekunder när han gjorde 1-0. 17 minuter senare var ställningen 5-0 till hemmalaget.

– Vi hade en gameplan som handlade om att stöta högt och vi får utdelning redan efter 16 sekunder, konstaterar tränaren Michael Elmér. 

VIBK hade stuvat om lite inför matchen och bland annat vilades Johan "JC" Carlsson, den äldre av de två, under stora delar av matchen. Han spelade endast i powerplay – och gjorde då två mål.

– Vi laborerade om lite. "JC" var sliten efter veckan och vilade. Han vara inne i PP och då gjorde han två mål, så det var bra och högeffektivt. Det behövs lite återhämtning ibland, det var så som man kan känna på hösten. Då är det gott att se att andra kliver fram.

I stället bildade Hampus Carlsson och Hampus Svensson Starkenberg backlås.

– Och de gör de med god förtjänst. 

"Får inte full balans"

VIBK hade aldrig några större svårigheter varken i andra eller tredje akten heller. Målen trillade in med jämna mellanrum och segern var fullständigt odiskutabel.

– Jag tycker att vi har svårt att få full balans på tre kedjor, det är sånt vi får träna vidare på. När vi går ned på två femmor i andra får vi full reaktion på det. Vi spelar 1-2 och 1-2-3 och det får vi svar på där.

VIBK släppte en del onödiga mål, vilket retade Elmér en aning.

– Frislagsmålet med en sekund kvar ska vi inte släppa in. Inte heller knacken i andra. Något mål får man räkna med, men man ska inte släppa fyra i en sån här match.

"Tackar inte nej"

Efter storsegern är VIBK uppe som serieledare. Detta eftersom CL98 tappade poäng i kväll.

– Jag håller fast vid utvecklingsmålen, men man tackar inte nej till 18 poäng efter sju omgångar. Det jag vill se är att vi jobbar vidare för att tre femmor ska fungera. Två femmor är jag relativt nöjd med att det fungerar, men vi får inte helt igång tre femmor. 

Elmér hyllade Ricky Gustafsson och Melvin Hemmingsson med flera.

– Elias (Trawtschenko) var effektiv och revanscherade sig i några byten. Men det såg bra ut på flera håll och kanter. "Bobby" (Patrik Karlsson) gör det bra, det är inte lätt att vara så sysslolös i kassen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt