VIMMERBY TOG SÄKER SEGER – TREDJEKEDJAN KLEV FRAM

Vimmerby IBK tog en ny seger i division 2 och tredjekedjan gjorde avgörande insatser. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK:s formkurva pekar rakt uppåt. 6–2 hemma mot bottenlaget Månsarps IBK var serieledarens nionde seger på tio försök.

Vimmerby har imponerat stort under division 2-säsongen och den goda formen är fortsatt intakt.

I en mållös första period hade VIBK ett spelmässigt övertag i det uppställda spelet mot ett defensivt inriktat Månsarp, som inte var ofarliga i sitt omställningsspel. Flera av VIBK-avsluten gick strax utanför eller räddades av gästernas målvakt Adam Nikolausson.

Tidig utdelning i andra

Men målskttet skulle lossna inför 402 åskådare i Vimmerby idrottshall. Precis i upptakten av andra perioden bröt Johan Carlsson d.ä (den äldre) dödläget när han blev serverad i slottet av Victor Wall, vände om och sköt matchens första mål från nära håll.

Målet gav en rejäl självförtroendeboost och av bara farten ramlade VIBK-målen in. Vimmerbys mest framträdande enhet med Elias Trawtschenko, Jack Fridh och Kevin Hultman, som skapade flest chanser i offensiv zon, låg bakom 2–0-målet där den sistnämnde hittade bortre krysset med ett dragskott från kanten.  41 sekunder senare kom även 3–0 genom Jonatan Green.

Snabba repliker

Även om Månsarp reducerade till både 3–1 och 4–2 kom VIBK med snabba repliker som gjorde att de behöll sin tremålsledning. Victor Wall stod rätt placerad framför kassen och rakade in 4–1 och Kevin Hultman satte 5–2 med sitt andra mål för aftonen. Strax före andra periodpausen hittade Jonas Elofsson samma kryss som Hultman fann vid sitt 2–0-mål.

Fem minuter in i tredje perioden, vid ledning 6–2, begärde VIBK-tränaren Michael Elmér timeout för att få bättre fart på sitt manskap. VIBK hade full koll och städade av matchen med ett stabilt försvars- och anfallsspel.

Av 30 möjliga poäng efter tio matcher har VIBK spelat ihop 27 poäng och toppar serien.

Många spelare imponerade i afton. Extra bra tredjekedjan med Trawtschenko, Fridh och Hultman, backen Ricky Gustafsson och centern Victor Wall.

Mer från matchen kommer senare i kväll.

Fakta

Vimmerby IBK–Månsarps IBK 6–2 (0–0, 6–2, 0–0)

Andra perioden: 1–0 (20.37) Johan Carlsson d.ä (Victor Wall), 2–0 (25.40) Kevin Hultman (Hampus Svensson Starkenberg), 3–0 (26.21) Jonatan Green (Johan Carlsson d.ä), 3–1 (27.33) Jonathan Persson, 4–1 (29.21) Victor Wall (Johan Carlsson d.ä), 4–2 (36.36) Mattias Kristensson, 5–2 (36.57) Kevin Hultman (Elias Trawtschenko), 6–2 (38.25) Jonas Elofsson (Mattias Zeilon)

Skott: 21–14 (8–4, 6–4, 7–6)