Annons:

VIBK kör bara på – tittar inte i tabellen:

Alexander Petterssons Vimmerby tog ännu en seger i division 2. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK kör bara på – tittar inte i tabellen: "Alla har köpt det"

Vimmerby IBK:s segertåg rullar vidare med stormande hastighet. Tränaren Alexander Pettersson ger sig på en förklaring till succéstarten.
– Jag skulle vilja säga att vi har ett väldigt stabilt försvarsspel, det är där vi bygger allting, säger han.

Annons:

Vimmerby IBK besegrade Månsarp med 6–2 och har därmed nio trepoängare på tio matcher i division 2. Formen är verkligen stigande och laget imponerar både offensivt och defensivt.

– Jag skulle vilja säga att vi har ett väldigt stabilt försvarsspel, det är där vi bygger allting. Vi spelar med ett stort självförtroende och har mer medstuds än vad vi har haft tidigare säsonger. Vad det beror på vet jag inte riktigt men vi känns trygga i det vi gör, säger Alexander Pettersson. 

Att hela tiden fokusera på nästa match, hålla en hög nivå och inte sväva iväg bland molnen är något som Vimmerby ständigt jobbar med. 

– Vi har en plan där vi sätter en målsättning för två matcher i taget. Jag tycker att alla har köpt resonemanget om att vi inte ska titta i tabellen och inte tänka så långt framåt. Vi ska tänka två matcher och göra en utvärdering med vad som har varit bra och mindre bra. Det är den största anledningen till vår framgång, säger han. 

Tog timeout vid klar ledning

Både första och tredje perioden blev mållösa i kvällens match, vilket betydde att alla åtta mål föll i andra perioden. Serieledaren gick runt på tre femmor i 60 minuter och spelade stabilt med några enstaka dippar.

– Vi gjorde första och andra perioden riktigt bra. Arbetsinsatsen i första perioden imponerade, det enda som saknades var målen. I andra perioden åkte vi på lite onödiga kontringar och satte oss själva i situationer som vi inte riktigt behövde. Vi blev stillastående. Vi fick ändå in bollarna, det var skillnad, säger Alexander Pettersson. 

Vid ställningen 6–2 en bit in i tredje perioden begärde Vimmerby en timeout och tränarduon Elmér/Pettersson var inte helt tillfreds med vad de fick se. 

– Vi tyckte att vi gav Månsarp lägen och tappade fokus. Vi hade några sämre minuter där. Efter timeouten steppade vi upp och spelade av matchen på ett bra sätt. 

"Imponerad av deras insats"

Tredjekedjan med Elias Trawtschenko, Jack Fridh och Kevin Hultman tackade för förtroendet och presterade fin innebandy. 

– Jag är jätteimponerad av deras insats, de jobbar hårt och släpper bollen som vi pratar om inför varje match. Både jag och Micke (Elmér) är överens om att alla femmor gjorde en bra match. Har några spelare en dålig dag så är det andra spelare som kliver fram. Så har vi haft det i varje match.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt