VIMMERBY VANN DRAMATISK MATCH – FÖRSTAKEDJAN LEVERERADE

Vimmerby IBK tog säsongens tionde seger mot SSG IF. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Albin Alfonsson sköt 8–4 med endast sex minuter. Då reducerade SSG IF tre gånger om och tvingade ett pressat Vimmerby IBK till en timeout.
VIBK redde ut ändå stormen och vann med 10–7 mot bottenlaget.

Vimmerby IBK har verkligen gjort bra ifrån sig under den första halvan av division 2 och ledde serien med fyra poängs marginal ner till jagande CL98 och Ingelstad IBK inför kvällens match mot bottenlaget SSG IF.

VIBK-tränaren Michael Elmér var inställd på en tuff batalj – och hans känsla före avresan besannades i Torslundahallen.

Svarade för starka vändningar

Vimmerby hamnade faktiskt i dubbla underlägen (0–1 och 1–2) och vände till en 3–2-ledning i första perioden där förstakedjan med Albin Alfonsson, Jonatan Green och Victor Wall bjöd på varsitt mål.

Vimmerby hade då bra kontroll på matchen men SSG gav sig inte i första skedet. Både 3–3 och 4–2 kom innan Vimmerby fick visa prov på stark moral och komma tillbaka ytterligare en gång. John Pettersson, nyförvärvet från Westervik som har imponerat under hela säsongen, satte 4–4 och Johan Carlsson d.ä fyllde på med 5–4.

Onödigt spännande avslutning

I tredje perioden klev Vimmerbys förstakedjan fram och ordnade en 8–4-ledning med sex minuter kvar på matchklockan. Albin Alfonsson sköt 6–4, assisterade till Jonatan Greens 7–4 och satte 8–4.

Men var Vimmerbys seger i trygg händer?

Nej, SSG reducerade tre gånger om fram till 8–7 och tvingade Michael Elmér till en timeout för att stoppa blödningen och få spelarna på rätt tankar. Det gav önskad effekt där Mattias Zeilon sköt 9–7 och Albin Alfonsson 10–7, hans fjärde fullträff för aftonen.

VIBK har en match kvar innan jul- och nyårsuppehållet och då är det mittenlaget Gränna AIS som väntar på bortagolv.

Poäng, VIBK: Albin Alfonsson 4+1, Victor Wall 1+4, Jonatan Green 2+2, John Pettersson 1+1, Mattias Zeilon 1+0, Johan Carlsson d.ä 1+0, Elias Trawtschenko 0+1.