Annons:

Vimmerby till juluppehåll i serieledning oavsett resultat

Vimmerby IBK möter Gränna på bortaplan innan serien går på jul- och nyårsuppehåll. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby till juluppehåll i serieledning oavsett resultat

Vimmerby IBK har gjort en stark första halva i division 2. Oavsett resultat i kvällens match mot Gränna AIS tar VIBK julledigt som ensam serieledare. 
– Vi vill gå till pausvila med en god känsla, säger tränaren Michael Elmér. 

Annons:

Förväntningarna på Michael Elmérs lag var höga inför säsongen och han har sett till att sätta ett grundspel som gör att hela laget känner en trygghet och att spelarna kan lita på varandra i största möjliga utsträckning. 

Vimmerby IBK kommer, oavsett resultat i sista matchen under 2019, fira jul och nyår i ensam serieledning. De har på många sätt haft en lyckad första halva av säsongen med 30 poäng av 33 möjliga och Gränna AIS väntar på bortaplan i kväll. 

– Vi vill gå i mål med kalenderåret, göra ett bra avslut, bjuda upp till bra spel och sätta försvarsspelet med mera. Det har vi pratat om hela veckan och vi har sagt att vi går till julledighet som serieledare även om vi förlorar, säger Michael Elmér och fortsätter:

– Vi vill gå till pausvila med en god känsla och det får vi om vi gör en bra insats. Sedan vet man aldrig vad motståndaren gör, ibland hjälper det inte om man gör en bra insats. 

Gör flest och släpper in minst mål

VIBK har gjort flest mål i serien, 85 mål på elva matcher, och släppt in minst antal mål, 39 mål. Även om VIBK har imponerat i merparten av matcherna var inte insatsen i förra omgångens 10–7-seger mot SSGF IF inte lika övertygande. 

– Vi tittar både på vad vi har för styrkor i ryggarna och vi presterar riktigt bra när vi kommer upp i kvalité. Vi har också en revanschlusta från i fredags där vi inte gjorde en riktigt bra match. Den har vi försökt analysera på de sätt som vi behöver göra. Nu är det ny match och det gäller att få lagom med tändvätska så vi inte blir övertända. 

När Vimmerby mötte Gränna i seriepremiären kom avgörandet i tredje perioden där VIBK gick från 5–5 efter 40 minuter till seger med 11–6. 

– De gjorde 40 bra minuter, sedan fick vi momentum i sista perioden och gick ifrån. Det är en viktig match för båda lagen. Vinner de inte mot oss så hamnar de i mellanskiktet av serien och blir det seger så känner de att de är med topp fem-lagen. 

Vad säger du om er första halva av säsongen?

– Jag måste ge laget godkänt med beröm. Tittar man på VIBK:s starter de senaste fem-sex åren så har man börjat snarlikt men vi har hållit i det hela vägen fram till halva serien och vill fortsätta hålla i det. Känslan är att hela laget ska vara nöjda. 

Startar på två femmor

Vimmerby åker till Gränna med två målvakter och 16 utespelare och kommer starta på två femmor. 

– Det gör vi för att gasa igång direkt. Vi kommer gå in och lasta av med tredjefemman vid behov så vi klarar av att hålla fokus i 60 minuter. 

Sebastian Elmér utgår från senaste matchen medan Jonas Elofsson och Melvin Hemmingsson är tillbaka. Ludwig Strömsten står i kväll. 

Fakta

VIBK:s lag mot Gränna:

Målvakt: Ludwig Strömsten (Patrik Karlsson)

Förstafemman: Johan Carlsson d.ä, Hampus Carlsson – Albin Alfonsson, Victor Wall och Jonatan Green

Andrafemman: Ricky Gustafsson, Melvin Hemmingsson – John Pettersson, Jonas Elofsson, Mattias Zeilon

Bänk: Hampus Svensson Starkenberg, Jens Lidesjö, Jesper Nilsson, Jack Fridh, Kevin Hultman och Elias Trawtschenko.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt