Annons:

Elmér nöjd efter helgjuten insats: ”Ger råg i ryggen”

Jonas Elofsson gjorde två vackra mål i Vimmerbys storseger mot Nybro. Foto: Ossian Mathiasson

Elmér nöjd efter helgjuten insats: ”Ger råg i ryggen”

Matcherna under januari månad blir avgörande. Första matchen mot Nybro IBK löste Vimmerby IBK utan några större problem. 
– När vi sätter försvarsspelet, anfallsspelet och är mer påkopplade än motståndarna så ser ut som det gjorde i kväll, säger tränaren Michael Elmér. 

Annons:

Vimmerby IBK gjorde verkligen sitt jobb i kvällens viktiga hemmamatch mot Nybro IBK och ligger numera sex respektive åtta poäng före trean Ingelstad och fyran Nybro i toppen av division 2. Andraplacerade CL98, som dock har en match i handen, ligger i egenskap av tre poäng mot jumbon Nässjö i morgon två poäng bakom VIBK. 

När Michael Elmér snackade ner kvällens 10–2-seger mot Nybro gjorde han det med en god känsla. 

– Vi borstade oss dammet från matchen i Gränna och känner att vi kan lösa sådana här matcher om vi kan och vill det. Vi ska någonstans vara medvetna om att vi ligger där vi gör i tabellen och förtjänar det. Vi får inte in gå in med någon hybris utan det handlar om att vara fokuserad och jobba på. När vi sätter försvarsspelet, anfallsspelet och är mer påkopplade än motståndarna så ser ut som det gjorde i dag, säger Michael Elmér.

"Blir en god lagkänsla" 

Vimmerby gick dessutom ifrån till 3–0 efter fyra minuters spel och chockade gästerna, som för stunden såg uppgivet ut. 

– Det gjorde det givetvis enklare. Vi fick ett tidigt momentum i matchen med 3–0 och hade 4–1 inför andra perioden, det var strategiskt viktiga mål. När de gjorde 5–2 i början av andra perioden så svarade vi ganska snabbt med 6–2. Vi tog död på deras optimism en del. Det var en helgjuten insats och vi spelade efter vår gameplan i nästan 60 minuter, säger Michael Elmér. 

Alla 16 utespelare var igång och fick speltid i vinstmatchen, vilket Elmér ser som en viktig del i lagets framgångar.

– Det känns viktigt för då blir det en god lagkänsla som är minst lika viktig som tre poäng. 

Det var en helgjuten insats där både offensiven och defensiven fungerade efter jul- och nyårsuppehållet. 

– Jag är mest nöjd med att vi satte försvarsspelet mot ett så pass bra taktiskt lag. Med tanke på vad vi har tränat på tidigare i veckan så ger det råg i ryggen när vi sätter det som vi har tränat på. 

"Var inget att diskutera"

Toppmatcherna i division 2 fortsätter för serieledaren, som åker till Ingelstad på fredag och tar emot CL98 fredagen därpå.

– De (Ingelstad) tycker säkert att de har hemmaplansfördel och hela den biten, sedan väntar CL98. Det är svåra och viktiga matcher.

Jonas Elofsson, som gjorde två vackra mål i krysset, fick priset som matchens lirare. 

– Jag tycker att vi är en lagmaskin. Sedan har vi poängspelare i förstakedjan samt Jonas Elofsson i andrakedjan, som välförtjänt fick priset som matchens lirare. Det var inget att diskutera. Han gjorde bra prestationer, både offensivt och defensivt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt