Annons:

VIBK kan göra viktigt ryck i svår toppmatch – så är läget i laget

Nybro blev en munsbit. Nu väntar en ny toppmatch för Vimmerby IBK i division 2. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK kan göra viktigt ryck i svår toppmatch – så är läget i laget

Vimmerby IBK ligger sex poäng före Ingelstad IBK. I afton möts lagen i Ingelstad och då kan VIBK göra ett viktigt ryck i toppskiktet av division 2. 
– Det är en viktig match för oss för att få en lucka och för Ingelstad att hänga på i toppen, säger VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson.

Annons:

Toppmatch och överlägsen seger (10–2) mot Nybro IBK i senaste omgången. Och ytterligare en ny toppmatch redan i kväll. 

Vimmerby har verkligen ett drömläge att gå loss i toppen av division 2 men då krävs det att de besegrar den jagande toppkonkurrenten Ingelstad på bortaplan i kväll. 

Kan göra viktigt ryck

VIBK leder serien på 33 poäng efter 13 matcher och har både CL98 (31 poäng) och Ingelstad (27 poäng) flåsande i nackskinnet. Vid vinst kan VIBK alltså göra ett viktigt ryck och släppa Ingelstad en bit bakom sig. 

– Det är en extremt viktig match som kanske sätter tonen för resten av säsongen men det är många matcher kvar. Nio matcher återstår så vi tar match för match, säger assisterande tränaren Alexander Pettersson. 

När Vimmerby gästades av Ingelstad i första mötet blev det storseger med 11–2 efter att VIBK visat upp en gruvlig effektivitet. 

– Det kommer garanterat bli en helt annan match jämfört med senaste gången, det är jag helt övertygad om och det tror jag att alla är. Det kommer inte bli en sådan match igen. Det blir som alltid fartfyllt och en bra match mellan två bra lag. Jag tycker inte att vi var nio mål bättre i den matchen men vi hade en oerhörd effektivitet, säger Pettersson. 

"Tålamodet har varit vägvinnande"

I senaste toppmatchen mot Nybro IBK gjorde VIBK en stabil insats, något som har gett VIBK arbetsro. 

– Vi höll en jämn och bra nivå fram till matcherna mot SSG och Gränna före uppehållet. Det var skönt att vi hittade tillbaka mot Nybro. Laget är mycket jämnare och lägstanivån är mycket högre denna säsong. Vi studsade tillbaka senast till det vi presterade under större delen av höstsäsongen. Tålamodet i spelet har varit vägvinnande under säsongen. Mot Nybro gjorde vi exakt det vi hade pratat om, vi följde matchplanen i 60 minuter. När vi har tålamodet i spelet så kommer chanserna och då kan vi slå vilket lag som helst i serien. Så enkelt är det om vi spelar som vi gjorde mot Nybro, säger han och lägger till: 

– Vi har också sett åtskilliga exempel på när vi slappnar av, det är inga dåliga lag vi möter. Vi har inte råd att ge en tum. Håller vi tålamodet i spelet så är vi svårslagna, det har vi tryckt på. 

Alla spelare är tillgängliga

Återigen får Patrik ”Bobby” Karlsson chansen mellan stolparna och Ludwig Strömsten, som saknades i senaste matchen, börjar på bänken. 

Mattias Zeilon, som har dragits med skadeproblem och varit gipsad den senaste tiden, tränade på torsdagskvällen och börjar på bänken. Jonas Elofsson har varit krasslig i veckan men han kommer till spel i andrakedjan mellan John Pettersson och Elias Trawtschenko i kväll. Det innebär att VIBK har samtliga spelare tillgängliga.

Fakta

VIBK:s lag mot Ingelstad:

Målvakt: Patrik Karlsson (Ludwig Strömsten)

Förstafemman: Johan Carlsson d.ä, Melwin Hemmingsson – Albin Alfonsson, Victor Wall, Jonatan Green

Andrafemman: Ricky Gustafsson, Hampus Carlsson – John Pettersson, Jonas Elofsson, Elias Trawtschenko

Tredjefemman: Hampus Svensson Starkenberg, Jens Lidesjö – Sebastian Elmér, Kevin Hultman, Jack Fridh

Extraspelare: Jesper Nilsson och Mattias Zeilon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt