Annons:

Kaos i klubben - spelarflykt hotar Vimmerbys motståndare

På lördag tar Vimmerby IBK emot tabelltvåan FBC Kalmarsund Ungdom i hemmahallen. Men det är ett skadeskjutet topplag som anlnder till Vimmerby - flera spelare har hoppat av efter en intern kris i föreningen. Foto: Ossian Mathiasson

Kaos i klubben - spelarflykt hotar Vimmerbys motståndare

En intern kris skakar Vimmerby IBK-damernas motståndare på lördag, tillika topplaget i innebandyettan, FBC Kalmarsund Ungdom. Detta har medfört att flera av lagets bästa spelare väljer att lämna klubben med omedelbar verkan.

Annons:

Den gångna helgen vann Vimmerby IBK:s damer borta mot Vetlanda i innebandyettan, och kravlade därmed över det negativa kvalstrecket.

På lördag väntar en tuff hemmamatch mot tabelltvåan FBC Kalmarsund Ungdom, men mycket talar för att det är ett rejält skadeskjutet motståndarlag som åker till Vimmerby – utan flera av sina bästa spelare.

Besked från styrelsen

En intern konflikt skakar nämligen föreningen, vilket Barometern skrev om först. Häromdagen fick laget besked från styrelsen att de inte kommer få kvala upp till allsvenskan, då föreningens representationslag redan finns där.

Föreningens styrelse menar att detta tydligt har kommunicerats tidigare, medan spelare och ledare i laget säger sig aldrig hört något om detta.

I vilket fall ser beskedet nu ut att medföra att ett stort antal spelare hoppar av laget, däribland flera av de absolut mest poängstarka.

"Sex-sju stycken lär lämna laget" 

På onsdagskvällen hade föreningen ett krismöte för att försöka lösa situationen, men istället slutade det alltså med att flera spelare aviserade att de kommer lämna laget.

Lasse Lind är sportchef för FBC Kalmarsund Ungdom:

– Vi får försöka lösa det här nu, vi har match på lördag. Sex-sju stycken lär lämna laget, men jag vet faktiskt inte. Vi får se hur många som dyker upp på träningen på torsdag, säger han.

Skyttedrottningen lämnar

En av dem är Anna Malmqvist, trea i den interna poängligan.

– Jag har varit i kontakt med SSG (Stenåsa-Sandby-Gårdby IF), men det blir nog ingen mer innebandy för mig den här säsongen. Det hade inte varit schyst mot de andra i SSG att komma in och ta en plats nu, säger Malmqvist till tidningen Barometern.

Även lagets skyttedrottning Melinda Holmkvist (20 poäng på tio matcher den här säsongen) är en av dem som nobbar FBC Kalmarsund Ungdom.

– Styrelsen stod fast vid sitt beslut och i och med det är vi ett flertal som valt att lämna med omedelbar verkan, säger hon till P4 Kalmar.

"Kommer slutföra säsongen" 

En som inte skräder orden är klubbchefen Per Viberg. Han menar att det är ett antal personer i laget som haft en egen agenda.

– De som har varit drivande i det här är flera av de äldre spelarna och huvudtränaren. Det har aldrig varit aktuellt för ungdomslaget att kvala upp till Allsvenskan, och det vet de om, säger han.

– Det märkliga är att flera av spelarna som nu hoppar av är sådana som tidigare har tackat nej till en allsvensk satsning med A-laget. Nu vill de helt plötsligt ta upp ungdomslaget i Allsvenskan istället.

Det har sagts att ni kommer få problem med att få ihop lag i fortsättningen. Vad tror du?

– Det är klart att de unga spelarna har svårt att stå emot grupptrycket när frågan drivs av de mer rutinerade. Men vi tror på dem, och kommer ha ett lag som slutför säsongen. Sedan får vi se det här som en process till ett nybygge, säger Per Viberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt