Annons:

AVSLÖJAR: ALLSVENSK FORWARD JAGAS AV VIBK

Vimmerby IBK är intresserade av William Park från allsvenska Lagan IBK. Foto: Ossian Mathiasson

AVSLÖJAR: ALLSVENSK FORWARD JAGAS AV VIBK

Vimmerby IBK är på jakt efter den allsvenske forwarden William Parks signatur. På måndag tränar forwarden med division 1-nykomlingen. 
– Vimmerby är helt klart intressant och ett alternativ för mig, säger William Park. 

Annons:

Faktum är att William Park var högaktuell för Vimmerby IBK för två år sedan efter att ha gjort en stark säsong med Gnosjö IBK i division 2 och producerat poäng för Lagan IBK i division 1. 

Den gången fick VIBK nobben och forwarden har under de två senaste säsongerna spelat med både Lagan i allsvenskan och moderklubben Gnosjö i division 2. 

"Öppen för det mesta"

Nu finns forwarden på Vimmerbys radar på nytt – och en övergång kan bli verklighet. 

– Det finns ett intresse från deras sida och jag har pratat med ”Micke” (Michael Elmér, tränare i VIBK) några gånger. Tanken är att jag ska upp till Vimmerby nästa vecka, träna med laget och snacka mer. Jag har inte tagit något beslut. Jag är rätt öppen för det mesta. Jag ska bestämma mig i slutet på april så jag har inte så bråttom med att bestämma mig. Vimmerby är helt klart intressant och ett alternativ för mig, säger William Park. 

Vad är det som gör att Vimmerby är ett alternativ?

– Det lockar med att de har gått upp i ettan och det skulle vara kul att vara med på deras satsning, säger William Park. 

Pratar mer med tre-fyra klubbar

Det blev 11 poäng (6+5) på 15 allsvenska matcher under 2019/20 och 23 poäng (16+7) på matcher i allsvenskan under 2018/19. 

– Mitt första år med Lagan i allsvenskan gick riktigt bra. Jag fick anbud från SSL-klubbar men valde att fortsätta i Lagan och tyckte att jag gjorde rätt då. I år spelade jag i allsvenskan fram till jul, sedan skadade jag mig. Det var min första riktiga motgång så det var jobbigt. Jag gjorde några matcher med Gnosjö på slutet, det var kul att de höll sig kvar i tvåan. 

Finns det andra klubbar som är med i jakten på din signatur?

– Jag pratar fortfarande med klubbar i allsvenskan och Gnosjö i division 2 är alltid ett alternativ. Jag har inte uteslutit att bo kvar hemma men ska jag satsa så behöver jag flytta. Det finns intresse från olika lag i allsvenskan. Lagan, som jag har spelat i under två säsonger, är fortfarande ett alternativ. 

Hur många klubbar finns med i dina tankar just nu?

– Just nu är det tre-fyra klubbar som jag pratar lite mer med. Vimmerby är en av klubbarna. Vi får se om det fortfarande är aktuellt när jag har varit och träffat dem. Just nu känns VIBK som ett alternativ. 

"Har något bra på gång"

Just nu funderar Park som mest över sin framtid och tränar med Vimmerby på måndag (annandag påsk). 

– Jag ska träna med VIBK på måndag, sedan får jag åka hem och fundera. Jag ska känna på hur det känns. Om det blir Vimmerby så kommer jag flytta dit. 

Vad känner du till om VIBK?

– Jag mötte VIBK under en division 2-säsong. Det jag vet är att de har mycket folk på läktaren och bra tryck. Det känns spännande att man bryr sig om sporten i staden. Att de är nykomling är också spännande, de vet kanske inte var de står men det är en resa som de har inlett. Jag tror att de har något bra på gång och det hade varit kul att vara med på den. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt