Annons:

VIBK spelar dubbelt inför premiären:

Vimmerby IBK spelar två träningsmatcher på hemmaplan i helgen. Nästa helg drar division 1-säsongen igång med bortamatch mot Nyköping. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK spelar dubbelt inför premiären: "Kommer laborera med några spelare"

Med en dryg vecka kvar till seriepremiären i division 1 spelar Vimmerby IBK dubbla träningsmatcher i hemmahallen i helgen. 
– Jag tycker att vi har steppat upp efter cupen i Göteborg, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK:s efterlängtade premiärmatch i division 1 är bara en vecka bort. De förbereder sig för bortamatch mot Nyköping med dubbla träningsmatcher på hemmaplan i helgen. 

Division 2-laget Gränna står på menyn i kväll och Boråslaget Sandared, nykomling i division 1, kommer på besök på söndag.

– Äntligen är premiären nära. Vi har gått och vänta på det sedan vi gick upp i våras. Nästa lördag ska vi prövas i division 1 för första gången på många år, säger Michael Elmér. 

"Fastnade för Ekdals sommarprat"

Elmér vittnar om en god känsla i truppen där cupen i Göteborg har betytt massor för att svetsa samman gruppen. 

– I Göteborg jobbade vi mycket med värdegrund och respekten till varandra. Jag fastnade för Albin Ekdals sommarprat med att vara olika i gruppen och att vi respekterar varandras olikheter. Det viktigaste är att jag och Alexander (Pettersson) känner att vi har gruppen med på det vi vill. Vi har en bra konkurrenssituation och har steppat upp kvalitén på träningarna. Det är ett målmedvetet arbete ända sedan vi gick upp. Vi var nöjda över att ha gått upp men ska vi hänga kvar så krävs det att vi tar nästa steg, säger han. 

Vad måste ni förbättra?

– Det är egentligen det mesta. Det är viktigt att vi får bolltempo i det vi gör. När vi mötte allsvenska Åby straffade de inte oss i teknik, löpning eller att de skjuter bättre än vad vi gör. När de drar upp bolltempot släpper boll så hinner vi inte riktigt med. 

"Kommer laborera med några spelare"

Det är två tuffa träningsmatcher som väntar Vimmerby innan spelare och ledare kan lägga allt fokus på nästa helgs premiär. 

– Gränna är ett handplockat motstånd, vi bestämde redan i april att vi ville möta dem i genrepet. Det är ett erkänt duktigt lag. De spelar på ett sätt som utmanar oss med tanke på att de pressar högt. Sandared är en uppskjuten match. Vi skulle ha mött dem den 8 augusti och nu fick vi till matchen. Jag såg dem i Göteborg. Det är ett fysiskt gäng med storvuxna killar så det kan vara bra. Fördelen är att det blir genrep ett och genrep två och det ska bli roligt att få spela inför publik igen. 

Känner ni er klara med hur laget ska se ut i premiären?

– Vi har väl mellan tre och fem positioner som jag och Alexander (Pettersson) funderar på. Det är några spelare som man tänker på och vi känner av målvaktssituationen med ”Bobby” (Patrik Karlsson) och Linus Olsson, säger han och fortsätter:

– Vi kan testa en uppställning i första matchen och en annan uppställning i andra matchen på två-tre positioner. Då får alla spelare ett genrep och det känns bra. Vi kommer inte spela exakt samma lag utan vi kommer laborera med några spelare. Målvakterna står varsin match. 

Hemmingsson har inte ersatts

Melvin Hemmingsson har sedan tidigare lämnat VIBK-truppen för studier på annan ort och VIBK har inte ersatt honom. 

– Vi har fortsatt att träna på med 19 utespelare. Spelarmarknaden är inte alls som fotbolls- eller hockeymarknaden. Det har funnits lite diskussioner men ingenting har gått i lås. Vi kommer jobba på med 19 spelare och skulle det hända att vi får skador eller att något öppnar sig så kan vi vara öppna för en annan diskussion. Just nu sitter vi stilla i båten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt