Annons:

Ny försäsongsseger för VIBK:

Målvakten Patrik Karlsson fick beröm efter VIBK:s 8-4-seger. Foto: Arkivbild

Ny försäsongsseger för VIBK: "Kontrollerat i 55 minuter"

0-2-underläge efter två minuter. Vimmerby IBK lyckades dock vända och vinna klart i försäsongsmatchen mot Gränna AIS.
– Vi kontrollerar matchen i 55 minuter, säger Michael Elmér efter 8-4-segern.

Annons:

Nej, fredagens träningsmatch mot division 2-laget Gränna började inget vidare för VIBK. Gästerna tog ledningen redan efter 26 sekunder och ökade på till 2-0 innan ens två minuter var spelat.

Efter det vaknade emellertid hemmalaget till.

– Det är lite sämre första fem minuter, men sen tycker jag att resterande 55 är våra. Vi kontrollerar matchen och har koll på banan. Vi gör inte alla saker rätt, men i stort sett gör vi det bra. Det var mer än godkänt, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

John Pettersson reducerade till 1-2 och Albin Alfonsson kvitterade till 2-2 med en sekund kvar av öppningsperioden. Den andra akten vanns av VIBK med 3-1 och då nätade i tur och ordning Elias Trawtschenko, Victor Wall och Mattias Zeilon. 

– Vår första- och andrafemma levererar det spel vi vill spela under stora delar av matchen. Jag tycker även att vår tredjefemma levererar på ett sätt som känns tryggt. Vi går 60 minuter på tre hela femmor och visst är de trötta, men ingen är helt slut. Det ger en bra känsla. Vi behöver inte gå ned på folk och ingen faller ur ramen.

"Lite fingertoppskänsla"

I den tredje perioden gjorde Jonatan Green 6-3, Gränna reducerade till 6-4, Kevin Rosén satte 7-4 och Victor Wall sköt sedermera 8-4, vilket blev spiken i kistan. Michael Elmér känner sig ganska tillfreds med situationen inför nästa helgs premiär i division 1.

– Vi börjar få tre femmor som kan leverera och har ett stabilt försvarsspel. Det finns fortfarande möjlighet att laborera lite, vi hade två forwards och två backar som inte spelade i dag. Jag har mer verktyg i lådan.

Börjar premiärlaget klarna för dig?

– Det kommer vara lite fingertoppskänsla varje vecka. Som läget är med förkylningar och annat, så räknar jag inte att vi ska spela 22 omgångar. Första- och andrafemman har satt sig, men i tredje letar jag fortfarande lite vilka som ska ingå. De som spelade i dag gjorde det bra och det ska bli intressant att se. 

Mindre än 48 timmars vila

Nu väntar snart ny match för VIBK, då Sandared väntar på söndag. Lördagens cupmatch mot Månsarp, som VIBK:s reservlag skulle ha spelat, har ställts in på grund av covid-19 hos gästerna. 

– Vi har valt att ha det så här och ska klara av det här. Killarna kör rehabpass i morgon och sedan är det match igen söndag. Det är mindre än 48 timmar dit, men det är lika mycket träning som träningsmatch över det. Vi har haft hög belastning och ska inte falla på det. 

Börjar du känna att ni är redo för division 1-premiär?

– Till stora delar. Nu ska vi prövas mot ett division 1-lag på söndag. Sedan när det spelas om poäng är det något annat, men jag har en god magkänsla. Det vore jobbigare om man kände att vi inte var färdiga med lagbygget. Vi kommer inte vara helt färdiga, men på god väg. 

Elmér delade ut beröm över hela linjen, men Patrik Karlsson och Kalle Hjelmland var värda ett extra omnämnande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt