Annons:

Nyförvärv med viktig division 1-rutin: ”Pratat mycket om hur det är”

Albin Westergren blir en viktig kugge i Vimmerby IBK:s division 1-lag. Foto: Ossian Mathiasson

Nyförvärv med viktig division 1-rutin: ”Pratat mycket om hur det är”

Backförvärvet Albin Westergren har spelat i division 1 sedan tidigare. Hans erfarenhet och kunnande blir extra viktigt under Vimmerby IBK:s nykomlingssäsong i division 1. 
– Det kan vara en nyckel att jag har den erfarenheten med mig, säger han. 

Annons:

Den duktige tvåvägsbacken Albin Westergren, 20, kommer närmast från IBK Växjö U och har spelat division 1-innebandy under de tre senaste säsongerna. 

Till årets säsong har han flyttat från Växjö till Vimmerby och blir en av Vimmerby IBK:s nyckelspelare när klubben är tillbaka i division 1 efter otaliga avancemangsförsök.

Tidig avresa till premiärmatchen

För Vimmerby IBK-spelarna blir det tidig uppstigning för avresa från idrottshallen i Vimmerby till Nyköping och seriepremiären mot en annan nykomling, FBC Nyköping, i morgon. Bussen avgår 06.45 och matchen börjar klockan 11.00 i Rosvalla. 

– Jag tror att det kommer bli en tuff match. Vi vet att Nyköping är bra och spelar ett tufft spel. Det är väl kanske inte det bollskickligaste laget i serien men det kommer smälla och det är vi beredda på. Det ska helt klart bli spännande att dra igång säsongen, säger Albin Westergren. 

"Kommer bli mer fysiskt spel"

Den långe backen har under den relativt korta tiden i Vimmerby visat prov på goda kvaliteter i både offensiv och defensiv zon. Division 1-erfarenheten kan bli guld värd i Vimmerby där merparten av spelarna aldrig har spelat högre upp än division 2. 

– Det kan vara en nyckel att jag har den erfarenheten med mig. Jag vet att det kommer bli mer fysiskt spel i division 1 och det är kanske inte spelarna vana vid. Att det kommer smälla mer och inte vara likadana domslut har vi pratat mycket om på träningarna. Det är vi med på och jag har pratat mycket om hur det är, säger han. 

Vad har du gett för tips och råd till dina lagkamrater? 

– Det vanliga med att vi måste gå in med kroppen och inte med klubban. Det tycker jag att vi har visat på försäsongen. Det är många spelare som har presterat bra och har byggt upp sig. 

"Tydlig och rak i sina beslut"

Han har fått ett bra intryck av VIBK som förening och ser fram emot den kommande säsongen.

– Det är en jättehärlig förening. Jag har kommit in bra i laget och jag kände direkt en tillhörighet till laget när jag kom hit och provtränade med laget efter säsongens slut. Det är en rolig förening att spela i och ”Micke” (Michael Elmér) är en jätteduktig tränare. Han är tydlig och rak i sina beslut, det gillar jag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt