Annons:

Premiärinsats med toppar och dalar:

Michael Elmér och hans Vimmerby IBK gick poänglösa från premiären i division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Premiärinsats med toppar och dalar: "Bevisligen är vi inte hästlängder efter"

Vimmerby IBK blandade och gav i division 1-premiären. Tränaren Michael Elmér pekade på både bra och mindre saker efter säsongens första seriematch. 
– Vi har fått en bra känsla för vad som kommer krävas i division 1, säger Michael Elmér. 

Annons:

Vimmerby IBK förlorade dagens division 1-premiär mot en annan nykomling FBC Nyköping med 6–9. 

Efter en knackig start lyfte Vimmerby upp spelet och svarade för en fullt godkänd insats, framför allt i de två avslutande perioderna. Men någon premiärpoäng blev det inte.  

– Det är alltid skönare att stå på andra sidan och ha poängen men det gick inte i dag. Sett över 60 minuter tycker jag att vi faller på våra dalar. Vi borde också ha gjort betydligt fler mål när vi hade så bra chanser. När vi kom tillbaka till 5–6 så måste vi tro på att vi kan komma ifatt. Om det blir förlust med ett, två eller tre mål spelar mindre roll, säger Michael Elmér. 

Vad säger du om er inledning på matchen med 1–3-underläge efter sju minuter?

– Det är flera bra individuella insatser från deras sida men jag tycker att vi kan göra saker bättre i vissa situationer i första perioden. Det är lite för billiga mål som vi släpper in. 

"Bevisligen är vi inte hästlängder ifrån"

Efter Victor Walls 2–3-reducering i början av andra perioden hade VIBK bud på fler mål utan att få till det. I stället ryckte Nyköping ifrån till 5–2. 

– Om vi hade fått in 3–3 där så hade vi fått ett visst momentum i matchen även om vi bara var halvvägs in i matchen. Att vi inte gjorde mål där fick vi äta upp senare. 

Insatsen var ändå helt godkänd samtidigt som Elmér ser förbättringspunkter inför kommande matcher.

– Bra att vi har kommit in i det och fått känna på hur det är att spela i division 1. Vi får analysera matchen och träna på bra i veckan för att se vad vi behöver slipa på för att komma upp i division 1-nivå. Bevisligen är vi inte hästlängder efter men vi är inte riktigt där än. Vi får se hur det ser ut efter halva säsongen, då kan det visa sig att Nyköping är ett topplag. De kan också vara ett mittenlag eller ett bottenlag. Alla som har tippat har haft någon form av känsla. Vi vet vad vårt mål är och vi sätter delar av målen idag. Vi har alldeles för många dalar som blir avgörande, säger han och fortsätter:

– Det var en bra läropeng. Nu är vi igång men i dag räckte vi inte till. Över 60 minuter behöver vi inte skämmas. Vi levererade sex bollar framåt. Man kan tycka att det är helt okej men att släppa in nio bollar är vi inte vana vid. Hade vi hållit oss på normala bolltapp bakåt så hade vi haft en poäng i alla fall. 

"25 procent kvar till sitt max"

Elmér hade svårt att hylla någon spelare lite extra efter förlusten. 

– Många av spelarna har 25 procent kvar till sitt max men visst, Johan "JC" Carlsson d.ä gör ett bra jobb. 

Vimmerby möter seriefavoriten Hovslätt på hemmaplan i nästa omgång.

– Det är ett hysteriskt bra motstånd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt