Annons:

Elmér efter storförlusten:

Michael Elmér var förstås besviken efter storförlusten. Foto: Arkivbild

Elmér efter storförlusten: "Är inte i den kostym vi vill vara"

Vimmerby IBK föll med hela 11-3 borta mot Ledberg. Tränaren Michael Elmér var allt annat än nöjd efteråt.
– Vi är inte i den kostym vi vill vara, säger han.

Annons:

VIBK står kvar på noll poäng på bortaplan. Detta efter att Ledberg besegrat Vimmerby med hela 11-3 på fredagskvällen.

– Vi är i mångt och mycket numret för små. Vi är inte i den kostym vi vill vara. Intentionen att spela division 1-innebandy funkar på träning, men vi får inte leverans i det på match än. Vi blir hårt straffade, säger tränaren Michael Elmér. 

VIBK fick annars en drömstart när Victor Wall gjorde 1-0 direkt i matchupptakten. Strax därpå fick man också chansen i spel fem mot fyra. Istället för 2-0 och utökad ledning utjämnade Ledberg i boxplay. 

– Vi har 1-0 och läge för 2-0 där. Det är inte det som det handlar om i slutändan, men det blev lite typiskt för den här matchen. Vi är inte kliniska, vi är lite för små och har för få täckta skott. 

"Tog inte timeout"

Ledberg kunde sedan dra ifrån målmässigt och segern var förstås odiskutabel. 

– Vi hade bestämt att vi skulle utvärdera efter tre matcher. Jag ska inte göra det i media, men vi kommer behöva lyfta oss som lag. Vi är inte fullt ut där vi behlver vara. Hur vi tar oss dit får jag och "Öla" (Alexander Pettersson) ta ansvar för. Vi försöker vaska om i femmorna, vi byter målvakt, går ned på färre backar och spelar på två femmor men ingenting gav utdelning, säger Elmér och fortsätter:

– Det jag inte gjorde var att ta timeout och det kan man alltid diskutera. Men att skälla ut någon öppet är inte min medicin. Får jag inte spelarna att vakna i periodpausen, då har vi en bit att vandra, konstaterar VIBK-tränaren. 

Han tycker att Vimmerby är kvar i division 2 i vissa avseenden.

– Vi är inte i division 1-kostymen än. Nu målar man mycket med mörka penslar, men så är det. 

Vad är det som saknas?

– Det handlar om att vara fullt påslagen. Man får inte komma in i någon falsk trygghet att det kommer lösa sig bara vi blir lite bättre, bara vi städar upp lite bättre. Jag är besviken att vi inte kan tända lite på det sätt som vi behöver. 

Två veckor

Nu har VIBK två veckor på sig att samla sig inför hemmamatchen mot Linköpings FBC.

– Vi får utvärdera nu och sedan både förväntar jag mig – och vet – att vi kommer vara revanschlystna till den matchen och förhoppningsvis får de sota för att vi gör en plattmatch här. Jag ser fram emot att jobba med det här i två veckor, så vi inte faller igenom som vi gjorde i dag. 

Patrik "Bobby" Karlsson får godkänt för sitt inhopp i kassen. 

– Även Kevin Hultman försöker när han får sporadiska byten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt