Annons:

Tredje förlusten för VIBK:

Wilma Djurstedt gjorde en bra match i kassen. Foto: Stefan Härnström

Tredje förlusten för VIBK: "Inte riktigt rättvist"

Vimmerby IBK åkte på säsongens tredje raka förlust. Men 6-2-förlusten var inte helt rättvisande.
– Vi gjorde en bra match, så det är lite surt, säger ledaren Tony Fridh.

Annons:

Det var ett jumbomöte på förhand, men efter Hovslätts 6-2-seger mot Vimmerby IBK klättrade hemmalaget flera pinnhål och är nu uppe som fyra. Det säger något om hur jämn serien är.

– Det är det verkligen. Jag tror att Olofström kommer dra ifrån de andra lagen, men annars kan nog alla lag slå alla, säger Tony Fridh.

Hovslätt tog ledningen med 1-0 i den första perioden. Men VIBK verkar ha haft ett bra periodsnack – och redan 17 sekunder in på den andra akten kom 1-1 genom Nelly Passmark, framspelad av Stella Milton.

Hovslätt lyckades dock göra både 2-1 och 3-1. VIBK såg ut att gå få till halvtidsvila med ett tvåmålsunderläge, men med åtta sekunder gjorde Lisa Hultgren 3-2 och gav Vimmerby en ny biljett in i matchen. Minea Snickars stod för passningen.

– Då hade vi definitivt hugg och det kände de också. Men vi lyckas inte peta in 3-3, vi får inte bollen riktigt. 

"Bra match"

I den tredje perioden Vimmerby inte hota. I stället gjorde Hovslätt ytterligare tre mål och vann med 6-2.

– Vi gör en bra match, men slarvar lite och bjuder på några misstag. Vi har en hel del skott på mål och det är inte helt rättvist. Det var en jämn match och deras målvakt gjorde ett bra jobb.

Hur var den här insatsen jämfört med era tidigare?

– Den här var bättre. Sedan var Olofström ett riktigt bra lag, men vi tar steg hela tiden. Vi har svårt att trycka in bollen och det behöver vi bli bättre på. Men vi lär oss hela tiden. Det kommer undan för undan och kommer bli bättre och bättre. Det här är inte flickinnebandy, så allt går lite fortare, allt är lite tuffare och man måste vara mer uppmärksam.

Utmärkte sig gjorde Minea Snickars och Wilma Djurstedt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt