Annons:

Hela VIBK:s serie pausas november ut:

Michael Elmérs Vimmerby IBK får flera framskjutna matcher efter beskedet. Foto: Simon Henriksson

Hela VIBK:s serie pausas november ut: "Hade varit osportsligt"

Nu kommer beskedet att Vimmerby IBK:s division 1-serie pausas november ut. Det innebär att totalt sex matcher för VIBK påverkas.
– Jag hade tyckt det var osportsligt om vissa lag spelat vidare, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Beskedet från förbundet nådde division 1-klubbarna under onsdagseftermiddagen. Två av VIBK:s matcher har tidigare ställts in – och nu blir ytterligare fyra matcher framskjutna. 

– Norrlandsettorna får fortsätta spela, men de södra division 1-serierna pausas. Vår, som är uppdelad på flera län, pausas. Jag har varit inne på det tidigare. Jag hade tyckt att det var osportsligt om vissa lag spelat vidare, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Det första beskedet är att serien pausas under hela november månad. 

– För oss är det sex matcher som flyttas och vi får hantera det här scenariot. Jag och "Öla" (Alexander Pettersson) ska sitta ned och titta på hur vi går vidare nu. Vi har nästa träning i morgon och vi har mindre skäl att träna fullt nu. Vi har ingen match nästa helg och får förhålla oss till att nästa match är mot Bergs den 2 december om inte stoppet förlängs ytterligare. Vi får se om vi tränar i morgon eller om det kommer något nytt besked från Region Kalmar län och hur vi ska lägga upp egenträningen i sådana fall. 

"Ganska orättvist"

Michael Elmér har tidigare varit inne på att pausa säsongen. 

– Vänder det inte åt rätt håll under den här perioden och december försvinner också, vore det kanske bra att ta ett beslut i slutet av december eller början av januari. Det är ganska orättvist att vi, just nu, får träna som lag medan exempelvis Ledberg inte får det, säger Elmér och fortsätter:

– Det kan komma nya restriktioner från regionen i morgon, men som läget är nu kan vi träna kontinuerligt i två-tre gånger i veckan. Vi får därmed en helt annan startsträcka än östgötalagen och det blir en sportslig fråga då också. Därför är jag inne på att sätta ett datum längre fram och spela senare. Jag har egentligen ingen kritik mot förbundet och de planerar säkert för nästa steg. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt