Annons:

Vimmerby IBK:s division 1-serie skjuts upp ytterligare och kan som tidigast återupptas i mitten av mars efter nya besked från Svenska Innebandyförbundet. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK:s serie skjuts upp ytterligare efter nytt beslut

Vimmerby IBK:s säsong i division 1 skjuts upp ytterligare och seriespelet kan som tidigast återupptas i mars.

Annons:

I torsdags kom regeringen med att restriktioner kring idrottshallar och tävlingsverksamhet förlängs till åtminstone den 7 februari. 

Innebandyserierna påverkas i allra högsta grad. Samtliga serier bortsett från SSL på dam- och herrsidan och herrarnas allsvenska är alltjämt nedstängda. 

Svenska Innebandyförbundet har numera strukit scenario B och beslutat att en eventuell uppstart av tävlingsverksamheten i förbundsserierna ska spelas enligt scenario C. Om det blir spel enligt scenario C så ska serierna avgöras via enkelmöten och komma igång i mitten av mars. De resterande matcherna av första halvan genomförs och andra halvans matcher utgår. Playoff genomförs i så fall i maj-juni. 

– Ett väntat beslut. Beklagligt att förbundet utan bred dialog med berörda föreningar väljer att köra sitt race och att seriespelet skall genomföras till varje pris.Skulle något eller några lag drabbas av covid-19 så blir mycket sårbart. Ingen av våra spelare kommer få något vaccin innan midsommar sett till Folkhälsomyndighetens plan för vaccineringar, säger Michael Elmér, tränare i Vimmerby IBK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt