Annons:

KOPONEN KLAR FÖR SSL – LÄMNAR VIMMERBY

Greta Koponen är klar för Jönköpings IK. Foto: Arkivbild

KOPONEN KLAR FÖR SSL – LÄMNAR VIMMERBY

Greta Koponen, 19, lämnar Vimmerby IBK. Hon har gjort klart med SSL-klubben Jönköpings IK. 

Annons:

Greta Koponen har spelat fotboll i Vimmerby IF och innebandy i Vimmerby IBK. Nu tar hon steget till SSL-klubben Jönköpings IK, skriver klubben på sin hemsida. 

"Greta är en multitalang inom idrott och har parallellt med sin innebandykarriär spelat fotboll med stor framgång. Redan i unga år debuterade Greta i seniorverksamhet inom både innebandy och fotboll och har varit en ledande spelare i många år trots sin relativt unga ålder. Nu har alltså Greta bestämt sig för att göra en satsning på innebandyn och kommer flytta till Jönköping", skriver JIK.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera Greta Koponen som ny spelare inför säsongen 21/22. Greta är en stor idrottstalang och det ska bli spännande att få vara den klubb som hjälper Greta att ta nästa steg. Vi vet sedan tidigare att vi får in en spelare som kommer bidra med fysik, vinnarinstinkt och ett mycket vasst skott. Greta har de verktyg som behövs för att bli en spelare på hög nivå och vi ser fram emot att ge henne en utvecklande miljö för att nå sin fulla potential inom innebandyn, säger Magnus Ander sportchef i Jönköping IK.

Så här säger Greta själv till JIK:s hemsida:

– Det ska bli riktigt kul att göra en satsning på innebandyn, speciellt tillsammans med Jönköpings IK. Både tränare och spelare är seriösa och jag är redo att hänga på den satsning som kommer ske kommande säsong, säger Greta Koponen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt