Annons:

Vimmerbysonen spelar från start i SSL-premiären

Vimmerbygrabben Jesper Alm spelar SSL-premiär med sitt Linköpings IBK i kväll. Foto: Privat

Vimmerbysonen spelar från start i SSL-premiären

I kväll startar Svenska Superligan i innebandy. Med Vimmerbysonen Jesper Alm i en nyckelroll i Linköpings hemmamatch mot Gävle. – Riktigt roligt att allvaret börjar nu. Det här har jag sett fram emot ett tag, säger Jesper Alm.

Annons:

Jesper Alm gör sin andra säsong i SSL-laget Linköpings IBK. Den första handlade som för de flesta mest om att se och lära. I år hoppas Vimmerby IBK-produkten på betydligt mer speltid i Sveriges högsta serie.

– Det är alltid roligare att kunna vara med och bidra så givetvis vill jag ha mer speltid. Mitt problem har varit att komma in i tempot, det är stor skillnad jämfört med vad jag var van vid i Vimmerby. Men det går bättre och bättre, säger Jesper Alm.

”Vill ha en viktigare roll”

Förra säsongen tog sig Linköping, som då liksom nu tränas av Johan Astbrant från Vimmerby, hela vägen till SM-final. Den gången räckte inte LIBK hela vägen.

Hur har försäsongen sett ut?

– Förra året vann vi det mesta, i år har det varit lite sämre. Men totalt sett tycker jag att det har varit okej och vi har ryckt upp oss på slutet.

För Jesper Alm har det blivit en hel del speltid och han hoppas förstås på att det ska fortsätta på ett liknande sätt när serien nu startar.

– Det är klart att jag vill ha en viktigare roll än att sitta på bänken, säger Jesper Alm.

Allvarlig skada

En hel del talar för mer speltid den här säsongen. Dels har Alm själv utvecklats i positiv riktning. Dessutom har Linköping en tunnare trupp, inte minst sedan centern Petter Alm råkat ut för en allvarlig knäskada.

I kväll spelar Linköping premiär i SSL hemma mot nykomlingen Gävle. När Dagens Vimmerby pratade med Jesper Alm på tisdagen var han relativt säker på att få mycket speltid.

– Vi har inte fått veta laget, men som träningarna har sett ut kommer jag att spela i andrafemman. Sen får vi väl se om ”Asta” (Johan Astbrant) ändrar sig. Jag skulle nog säga att det känns 80-90 procent säkert i alla fall.

Vill spela SM-final

Det skulle i sådana fall vara första gången som Jesper Alm får starta en SSL-match på hemmaplan.

Hur ser du på era chanser att spela ytterligare en SM-final i vår?

– Det är klart att när man har varit där en gång så vill man tillbaka. Något annat vore väl fel att satsa på. Vi är lite känsligare för skador i år, men jag tror att spetsen är lika bra, om inte ännu bättre.

Dina känslor inför premiären mot Gävle?

– Det är ett lag som vi ska slå åtminstone nio gånger av tio. Vi mötte dem på försäsongen och då såg de ganska bleka ut. Men vi kan absolut inte ställa ut skorna och tro att det ska lösa sig utan hårt jobb.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt