Forwarden låg bakom VIK:s seger – bröt tunga förlusttrenden

VIK jublar över ett av sina mål i segern mot Troja/Ljungby. Foto: Bildbyrån

Västervik får fira en seger igen tack vare Viktor Liljegren. Forwarden låg bakom det mesta i 4-2-segern mot Troja/Ljungby. VIK bröt därmed en förlustsvit på fem matcher.

Gästerna Troja/Ljungby tog ledningen efter drygt fem minuter i den första perioden mot Västervik. Pucken trillade fram till Joakim Hillding som blev helt naken med VIK-målvakten Edvin Olofsson och kunde lägga in 1-0. Hemmalaget studsade tillbaka två gånger om efter baklängesmålet där en viss forward låg bakom båda två. Västervik fick chansen i powerplay och Viktor Liljegren kvitterade till 1-1 efter ett skott från slottet. Ett betydelsefullt mål för de rödblåa som har haft det tufft i spelformen.

Direkt efter var det dags igen för Västervik. Viktor Liljegren slog en fin och hård passning som letade sig igenom Troja/Ljungby-försvaret, där pucken till slut hamnade hos Marcus Westfält som kunde lägga in 2-1. Resterande minuter av första perioden innehöll en hel del kamp där inget av lagen hade något stort övertag.

Bortalaget kvitterade

Västervik höjde sitt spel i den andra perioden och hade taktpinnen i matchen. De flesta minuterna spenderades i gästernas försvarszon och hemmalaget var nära att få utdelning vid flera tillfällen. Bästa möjligheten kom från backen Alfred Barklund som fick mycket yta och sköt pucken i ramen. Men trots spelövertaget och de fina chanserna var det Troja/Ljungby som skulle få ett mål.

Oscar Öhman kvitterade till 2-2 i slutet av den andra perioden. Det var Öhmans tionde mål för säsongen och 24-åringen fortsätter gå jämnt med lagkamraten Joakim Hillding i Troja/Ljungbys interna skytteligan.

Förlusttrenden bruten för VIK

Hemmalaget fick en fin start i inledningen av tredje perioden. Matchens gigant Viktor Liljegren gjorde 3-2 för Västervik efter en fin framspelning från norske backen Johannes Johannesen. Liljegren blev helt fri med Troja/Ljungby-målvakten Wictor Ragnewall och kunde kyligt trycka dit pucken.

Brantare skulle backen bli för bortalaget. I andra halvan av tredje perioden drog Troja/Ljungby på sig en utvisning på grund av för många spelare ute på isen. Det tog Västervik vara på och Victor Öhman kunde placera in 4-2 pucken i powerplay. Öhmans kasse blev matchens sista och Västervik bröt den tunga förlusttrenden på fem matcher.