Isaksson med första målet sedan återkomsten – hyllar laginsatsen

Jacob Isaksson gjorde 1–1, hans första mål i moderklubben sedan återkomsten. VH vann med 8–2 mot Karlskrona. Foto: Stefan Härnström

Vimmerby Hockey fick en drömstart på kvartsfinalserien mot Karlskrona och vann med klara 8–2 i match ett. Jacob Isaksson gjorde viktiga 1–1-målet i första perioden.
– Gött att hänga dit en kasse. Det gör att man får lite mer självförtroende, säger han om sitt första mål i VH-dressen sedan återkomsten.

Jacob Isaksson fortsätter att göra bra ifrån sig under sin comeback i moderklubben Vimmerby Hockey – och gjorde i kvällens slutspelsmatch mot Karlskrona HK sitt första mål sedan återkomsten.

Målet kom i spel fyra mot spel då han fick pucken i slottet och hittade en lucka mellan benen på KHK-keepern.

– Innan de gjorde 1–0 hade vi bättre chanser än vad de hade så det kom orättvist. Skönt att vi fick 1–1 strax därpå. Vi fyllde på med backarna och jag fick iväg ett snabbt skott efter ett bra pass från ”Ludde” (Ludvig Vännström). Gött att sätta dit den, säger Jacob Isaksson.

"Bara att fortsätta"

VH gjorde 2–1 innan första perioden var över och exploderade med sex mål i tredje perioden.

– Laget gjorde en jäkligt bra match och vi fick islossning i tredje, vilket var jäkligt gött. Vi körde på, hade bra rörelse i anfallszon, använde backarna mycket och fick ett helt annat tryck på dem jämfört med många andra matcher där vi kanske har tappat puckar i anfallszon och fått snabba spelvändningar emot oss, säger Isaksson och fortsätter:

– Vi kom bra på rushen, hade bra avslut, fullföljde med folk mot kassen och fick in returerna. Det var en jäkla skillnad och alla spelare ville delta. Gött att vi steppade upp i en sån här match. Islossningen boostar alla så det är bara att fortsätta.

VH leder matchserien med 1–0 och behöver bara en seger till för att ta sig till semifinal.

– Vi måste vara kyliga och fortsätta på samma sätt vi gjorde i dag. Det kommer säkert vara en annorlunda match där nere. Vi ska ta med oss det vi gjorde bra i dag och fortsätta på fredag.

Vad är det som gör att Vimmerby trivs så bra när det vankas playoff?

– Vi är solida, kom igång bra i slutet av allettan och spelat mycket mer konsekvent.