Annons:

Lundh om beslutet att lämna VH och flytta hemåt:

Staffan Lundhs sejour i Vimmerby Hockey blev ettårig. Han kommer stå i Skövde IK:s bås kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Lundh om beslutet att lämna VH och flytta hemåt: "Kombinera livet på ett annat sätt"

Staffan Lundh lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Vimmerby Hockey och har kritat på ett treårskontrakt med Skövde IK. 

– Det är klart att det har att göra med att jag vill komma närmare familjen, säger Staffan Lundh om sitt beslut att lämna Vimmerby och flytta hemåt. 

Annons:

En säsong i småländska Vimmerby fick räcka. Staffan Lundh lämnar tränaruppdraget i Vimmerby Hockey för att flytta hemåt och ta över Skövde IK i Hockeyettan. 

– Jag är fortfarande kvar i Vimmerby och har avslutande samtal med spelarna innan vi skiljs åt. Det går fort när en säsong tar slut, säger Staffan Lundh och fortsätter: 

– Jag har trivts med allting i Vimmerby. När det kommer till att träna ett lag på division 1-nivå så känner jag att jag vill göra det närmare håll. Jag kommer min familj närmare då min sambo bor i Mariestad och mina vuxna barn i Karlstad. Det är klart att den biten har vägt över och att man har haft ett annorlunda socialt leverne här i Vimmerby. Man kan kombinera livet på ett annat sätt om man flyttar tillbaka, säger Staffan Lundh. 

"Presterat varken bättre eller sämre"

Det var under matchserien mot Karlskrona HK som Skaraborgs Allehanda rapporterade om att Staffan Lundh var högaktuell för Skövde IK. När vår tidning ställde frågor om uppgifterna efter att VH slagit ut KHK svarade Lundh så här: 

”Jag vet ingenting om det. Det är väl en naturlig del om man bor i Skaraborg, att det kan komma såna rykten eller uppgifter”. 

Nu berättar Lundh att parterna har diskuterat bitarna under en tid. Att han har kritat på ett treårskontrakt offentliggjordes på måndagen. 

– Det har handlat mycket om att göra klart VH-sejouren. Jag har presterat varken bättre eller sämre när det har florerat sådana tankar i mitt huvud. Jag ser också en potential att Skövde IK kan växa, vilket är en drivkraft för mig. Det finns förutsättningar samtidigt som hockeyn tävlar med både handboll och fotboll på hög nivå, säger Lundh. 

"Vi har gjort bra resultat"

Vimmerby har haft en säsong som har gått både upp och ner och som kunde ha lett till en kvalserieplats i jakten på Hockeyallsvenskan. 

– Det har varit en bra tid och vi har gjort bra resultat. Visst har det varit kämpigt och motigt med skadade och sjuka spelare under resans gång. Vi har ändå orkat att hålla huvudet kallt och inte fått panik. Vi har jobbat tålmodigt och blivit bättre i allt vi gör. 

Hur har tankarna gått efter uttåget i fredags?

– Någonstans får man vad man förtjänar, vi har gjort det bra men jag känner att vi kunde ha fått en match till. Vi möter ett bra lag som var starkare rent fysiskt och gjorde vissa moment lite bättre. Det är inte mer som skiljer. Jag tycker att vi faller med flaggan i topp. 

Hur ser du på klubbens framtid?

– Den är säkert ljus, men det kommer bli tuffare och tuffare. Snaran dras åt allt mer så det är viktigt att man har en öppen syn och tittar till föreningen i stort så man får med sig ungdomar och juniorer. Det är något som klubben behöver utveckla och ska utveckla.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt