IKO vann SHL-premiären efter straffavgörande

IK Oskarshamn hämtade upp dubbla underlägen i tredje perioden mot Växjö och avgjorde därefter på straffar. Foto: Bildbyrån

För tredje säsongen i rad vann IK Oskarshamn premiärmatchen i SHL. Det blev seger med 5–4 efter straffar i Smålandsderbyt mot Växjö Lakers.

Ishockeysäsongen är här. SHL kickstartade med ett Smålandsderby mellan Oskarshamn och Växjö.

Gästande Växjö tog ledningen med 0–1 i upptakten av matchen och IKO vände till ledning med 2–1 i andra perioden efter mål av John Dahlström och Robin Norell.

Tredje perioden blev svängig och IKO låg under med både 2–3 och 3–4 och kom tillbaka båda gångerna. Ahti Oksanen gjorde 3–3 efter 43.55 och Jiri Smejkal 4–4 med en och en halv minut kvar av ordinarie tid.

IKO vann sedan efter straffar då 3–3-skytten Ahti Oksanen satte det avgörande straffmålet och Joe Cannata räddade samtliga Växjö-straffar.