Annons:

VH:s offensiva plan: då ska klubben vara i Hockeyallsvenskan

Vimmerby Hockeys vision är att spela i landets näst högsta serie inom fem år. Foto: Linus Johansson

VH:s offensiva plan: då ska klubben vara i Hockeyallsvenskan

Inom fem år ska Vimmerby Hockey vara i Hockeyallsvenskan - och ha en helt ny arena. Det framgår av klubbens visioner, som presenterades i samband med måndagskvällens årsmöte.
– Det kan bli så att vi är i Allsvenskan om ett år, men om fem år ska vi vara där, säger VH-ordföranden Marcus Samuelsson.

Annons:

Vimmerby Hockey går rejält på offensiven. Det framgick med all tydlighet på gårdagens årsmöte, där klubbens styrelse presenterade sina mål och visioner för åren 2017-2022. Kompendiet som har arbetats fram innehåller bland annat visioner och mål när det gäller värderingar, sportsliga mål, ungdomshockeyn, ekonomi, evenemang, organisation och en ny arena.

– Allting hänger ihop och det är därför vi har tagit fram den här planen, säger Marcus Samuelsson.

”Rimligt mål”

VH-ordföranden är noga med att poängtera:

– Det här ska inte bara vara en pappersprodukt utan det är något som vi tänker jobba för. Det som vi har tagit fram här är vad vi vill göra, exakt hur det ska göras är något som vi ska jobba vidare med.

De sportsliga målen för åren 2017-2022 sticker ut. Under den tidsperioden är klubbens målsättning att representationslaget ska avancera till Hockeyallsvenskan och att laget ska innehålla cirka 15-20 procent egna produkter.

– Det kan bli så att vi är i Allsvenskan om ett år, men om fem år ska vi vara där. Vi måste, både organisatoriskt och sportsligt, lära oss att vara med och kvala till en högre serie och verkligen slåss om de platserna. Vi har pratat med sportgruppen om vad de vill och de tycker att det är rimligt att ha Allsvenskan som mål. Vi vet förstås att det är en resa, men det är halva grejen, säger Marcus Samuelsson.

Ser gärna en multiarena

Spel i Allsvenskan hänger dock ihop med en annan vision, att förverkliga byggandet av något som man för stunden kallar Arena Vimmerby.

– Ska vi spela i Allsvenskan måste vi ha en arena som klarar de krav som ställs för det. Allting hänger ihop. Att bara planera för en sak fungerar inte, allt måste hänga med.

I klubbens vision står följande: ”Vision och mål är att Vimmerby ska ha en modern och funktionell arena inom fem år. En mötesplats för sport men även för andra evenemang. Vimmerby Hockey förordar en helt ny arena där vi uppfyller de krav som ställs i dagsläget men också innebär att vi investerar i framtiden. Vimmerby Hockey ser gärna en multiarena som förutom isyta även omfattar inomhusplan och moderna publika utrymmen för flera andra föreningar i kommunen”.

Är det rimligt att en ny arena ska stå klar inom fem år?

– Vi måste få de kommunala politikerna att förstå att det här är viktigt för Vimmerby. Näringslivet måste också vara med. De förstår också att det är viktigt att Vimmerby är attraktivt. Mer kan jag inte säga i det här läget utan vi får jobba på det, säger Marcus Samuelsson.

Jobba med integration

Bland de sportsliga målen märks också att klubben vill ha seriespelande lag i samtliga ungdomskategorier samt i J18 och J20. Man vill också vidareutveckla samarbetet med skolan i form av elevens val och hockeyprofil i riktning mot ett hockeygymnasium.

På ungdomssidan finns flera mål där allt egentligen går ut på samma sak: att få fler ishockeyspelare. Man vill bland annat jobba för att få in fler tjejer i verksamheten samt också arbeta med integration för att på det sättet få in fler spelare i ungdomslagen.

Anställa en klubbchef

VH vill också stärka ekonomin och se till att göra bättre evenemang i samband med matcherna. Organisatoriskt ser klubben också att det krävs en utveckling och ambitionen i framtiden är att möjliggöra för en anställning av en klubb-/sport-/marknadschef.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt