Annons:

Hockeyettan-klubben tappar sin tränare till krislag i SHL

Per Gustafsson lämnar sitt tränaruppdrag i HC Dalen för att hjälpa HV71 kvar i SHL. Foto: Bildbyrån

Hockeyettan-klubben tappar sin tränare till krislag i SHL

HV71 går blytungt i SHL och ser ut att hamna i negativt kval. Nu gör klubben förändringar i tränarstaben – och HC Dalens huvudtränare Per Gustafsson tar plats som assisterande tränare i den nya konstellationen. 

Annons:

HV71 befinner sig på negativ kvalplats i SHL och har åtta poäng upp till Brynås IF på säker mark med 14 matcher kvar att spela. 

Nu väljer Jönköpingsklubben att agera. Huvudtränaren Tommy Samuelsson och assisterande tränaren Fredrik Stillman får sparken. 

Johan Lindbom, nuvarande klubbdirektören och guldtränaren från 2018, tar över huvudansvaret och får Charles Björklund, William Rahm och Per Gustafsson till sin hjälp. 

Lämnar sitt uppdrag i Dalen

Det innebär att Per Gustafsson lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Hockeyettan-klubben HC Dalen för att hjälpa HV71, en klubb som han är starkt förknippad med då han har spelat 734 matcher i HV-dressen. 

HC Dalen är tabellfyra i allettan, sex poäng bakom tvåan Kalmar HC. Daniel Josefsson går från rollen som assisterande tränare till huvudtränare. 

”Vi tackar HC Dalen för ett positivt bemötande och för att vi får låna Per resten av säsongen”, skriver HV71 på sin hemsida.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt