Annons:

Sjunde försöket gick vägen för Dahl –

Simon Dahl lyckades ta upp Åseda i division tillsammans med stekhete målvakten Robert Davidsson. Foto: Privat

Sjunde försöket gick vägen för Dahl – "Känns helt fantastiskt"

Efter sju säsonger i trean och fem kvalserier fick Simon Dahl äntligen ta upp ett lag i division två. Åseda gjorde en storstilad kvalserie och fick allt att stämma när det behövdes som mest.
– Det känns helt jävla fantastiskt, säger han.

Annons:

Simon Dahl har troligen varit svensk hockeys främsta poängplockare under de senaste säsongerna. På 197 matcher i trean – med både Virserum och Åseda – har han noterats för sensationella 548 poäng – varav 283 mål.

Nära avancemang till tvåan har det varit flera gånger, men i fredags fick Dahl och hela Åseda till slut utdelning. 8-0 borta mot Glimma säkrade avancemanget.

– För tre veckor sen hade jag inte en tanke på att vi skulle gå upp denna säsongen, det har vart alldeles för dåligt och ojämnt spel från vår sida men nånting händer i gruppen så fort vi får spelschemat för kvalserien. Alla gör allt rätt och helt allvarligt tror jag inte vi har ett enda individuellt misstag i hela kvalserien. Sen ska man inte glömma bort den mur vi har i målet. Robert Davidsson har varit helt outstanding. Med hans dominans vinner vi kvalserien.

"Sveriges bästa målvakt på denna nivå"

Davidsson – som Dahl pendlat med från Vimmerby under hela säsongen – prickade storformen kvalserien och noterades för en räddningsprocent på enorma 95,6.

– Vi går upp i år för att vi har Sveriges bästa målvakt på denna nivå. Samt att alla spelare köper sin roll och alla spelare gör precis vad som krävs för att vi ska ge oss själva chansen att gå upp.

Sin egen säsong är Dahl inte särskilt nöjd med.

– Den är inte den bästa, men ju längre säsongen har gått och ju närmare kval vi kommat så har jag någonstans insett att det är nu vi har chansen att gå upp. Personligen känner jag såhär: förra säsongen gjorde jag dubbelt så mycket poäng men vi kommer ingenstans. I år gör jag hälften så mycket men vi går upp i division två. På något sätt känner jag mig betydligt mer bidragande och är otroligt stolt över allt och alla i Åseda Hockey. Från materialare till sportchefer, tränare och supportrar. Det känns helt jävla fantastiskt och etta är något jag personligen krigat för i sju säsonger, säger Dahl och fortsätter:

– Sedan känns det inte mindre tråkigt att få genomföra denna bedrift med Robert Davidsson. Jag är så glad för hans skull och han är så sjukt värd detta avancemang.

Kör du vidare nästa säsong?

– Det är för tidigt att säga men inget är skrivet i sten. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt