Annons:

Dahl om beslutet att fortsätta i Åseda:

Simon Dahl är klar för fortsatt spel i Åseda IF. Foto: Ossian Mathiasson

Dahl om beslutet att fortsätta i Åseda: "Inte hunnit visa vad jag går för"

Simon Dahl nobbar en återkomst till Virserums SGF och fortsätter hos ärkerivalen Åseda IF. Nu ger han sin syn på beslutet för första gången.
– Jag har inte hunnit visa Åseda vad jag går för samtidigt som Åseda inte har hunnit visa mig vad de går för, säger Simon Dahl. 

Annons:

Simon Dahl producerade över 300 poäng på fyra säsonger i Virserum innan han skrev på för rivalen Åseda IF inför fjolårssäsongen. 

Ganska snabbt efter att årets säsong stängdes ner blev Simon Dahl kontaktad av Virserum om en återkomst. 

Han har de senaste veckorna funderat fram och tillbaka över framtiden innan han fattade beslut om att tacka nej till Virserum och spela vidare i Åseda, en nyhet som Åseda gick ut med under helgen. 

"Ett ganska enkelt val"

Nu berättar poängkungen om valet att spela vidare i Åseda i ytterligare en säsong. 

– Från första stund när jag kom in i Åseda så har det känts nytt, fräscht och proffsigt med tanke på att det är division 3. Vi har ändå materialare som är på plats, tvättar och slipar skridskor varje dag. Säsongen avslutades så abrupt så jag har inte hunnit visa Åseda vad jag går för samtidigt som Åseda inte har hunnit visa mig vad de går för. Det kändes ganska naturligt att fortsätta i Åseda, säger Simon Dahl. 

Har det varit mycket tankar eller har Åseda legat närmast till hands?

– VSGF hörde av sig ganska tidigt efter säsongens slut så det är klart att man började fundera på det och hur det skulle vara att komma tillbaka dit. Ju mer jag har vägt fram och tillbaka så har jag känt att det känns bättre i Åseda. I slutändan var det ett ganska enkelt val, säger Dahl.

När bestämde du dig för en fortsättning i Åseda? 

– Jag bestämde mig tidigt i förra veckan för att jag inte skulle spela i Virserum, då ringde jag tillbaka till Roine (Karlsson i VSGF:s sportgrupp). Det stod helt enkelt mellan Åseda eller att inte spela alls. Jag fyller 30 år och känner fortfarande att hockeyn är så pass rolig att jag vill ge det ett år till här. Jag bestämde mig i fredags kväll. 

"Något bra på gång"

Åseda låg tvåa bakom Virserum i grundserien när säsongen stängdes ner till följd av coronapandemin. 

– Det är klart att man känner revanschlusta. Det kändes som att vi hade något bra på gång. Vi låg tvåa i serien efter VSGF och var i stort sett klara för Alltrean. Det är där det roliga av säsongen börjar med tuffare matcher så det gick man miste om. Nu har man många månader framför sig för att träna upp sig ordentligt och se till att man är i riktigt bra form till nästa säsong. 

Hur ser du på era chanser under nästa säsong? 

– Jag tror att vi har alla förutsättningar för att gå så långt som möjligt. Vi har stommen kvar sedan förra året, det är ett par spelare som kommer flytta. Jag tror att vi kommer ha ganska bra chanser och gå ganska långt.  

Hoppas på resesällskap till Åseda

Det är alltjämt oklart om Vimmerbykillarna Jim Nordh och Jacob Isaksson fortsätter i Åseda. 

– Jag vet att de är i förhandlingar så jag hoppas på det bästa så jag slipper åka själv till Åseda. Det var förra säsongens höjdpunkt att sitta i bilen med Nordh och ”Jalle” (Jacob Isaksson) och åka ner till Åseda. Det vore magiskt om båda två kan hänga på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt