Falk kritisk efter VIK-förlust i genrepet:

Nichlas Falk och hans Västerviks IK förlorade kvällens genrep mot Tingsryds AIF. Foto: Bildbyrån

Falk kritisk efter VIK-förlust i genrepet: "Måste jobba arselet av oss"

Det blev förlust i Västerviks IK:s genrep inför den allsvenska premiären nästa fredag. Vårens kvalseriekombattant Tingsryds AIF vann rättvist med 4-2 efter en blek insats av VIK.
– Det här var inte alls vad jag önskade, säger tränaren Nichlas Falk.

Den första perioden var en målmässigt jämn historia där TAIF tog ledningen genom Maksim Semjonovs med tre minuter kvar att spela. Hans direktskott i numerärt överläge letade sig in bakom Edvin Olofsson i VIK-kassen.

Västervik skulle dock hinna kvittera bara dryga minuten senare. Vaclav Karabacek förvaltade Salmi-Liljas framspelning – även det i spel med en man mer.

Snyggt mål av nyförvärvet

TAIF var det bättre laget i den första perioden – man hade mer fart och mer tyngd, medan VIK ägnade sig alldeles för mycket åt chansspel. Hemmalagets ledningsmål, som kom i inledningen av mittperioden, var därför inte alls orättvist. Trent Bourque hittade en fri yta på bortre stolpen och satte pucken.

Västervik lyckades dock klamra sig kvar i matchen. Knappt halvvägs in i mittperioden snappade nyförvärvet Robin Carlsson upp en läcker långpassning av Alex Cotton och skickade in kvitteringen. Direkt därefter tog Nichlas Falk en timeout, som trots målet inte alls var nöjd med spelet – med all rätta.

TAIF ryckte i tredje perioden

2-2 och oavgjort efter två perioder, men hemmalaget skulle återta ledningen omgående i den tredje då Melker Eriksson styrde in 3-2.

Resultatet stod sig länge och väl. I slutet av matchen försökte VIK sätta press och gick för kvittering, men två utvisningar inom loppet av bara några minuter grusade chanserna. I stället prickade Simon Åkerström in 4-2 med ett stenhårt direktskott under det andra numerära överläget.

Tingsryds tvåmålsledning stod sig sedan tiden ut.

"Måste jobba arselet av oss"

VIK-tränaren Nichlas Falk var inte alls nöjd efter matchen.

– Det var inte så bra i dag – inte alls vad jag önskade, men vi får hoppas att tesen om att ett dåligt genrep ger en bra premiär stämmer, säger han.

– Vi kuggar inte riktigt i varandra, Tingsryd vinner nio av tio närkamper, går mycket hårdare och åker mer skridskor än vad vi gör.

Är det här spelet verkligen det som VIK ska spela?

– Inte alls, utan så långt ifrån det skulle jag vilja säga. Vi ska inte hålla på och finlira, utan måste vara beredda på att jobba arselet av oss för att vinna matcher. Men jag kommer ihåg hur de här matcherna var, det är så lätt att tappa lite fokus när man kanske har seriepremiären i huvudet. Det handlar om den mänskliga faktorn.

Vad händer de närmaste åtta dagarna fram till den allsvenska premiären mot Kalmar?

– I morgon ska vi ha sponsorgolf, vara ute i friska luften och umgås. Sedan ska vi ha en ledig helg och därefter träningsdagar måndag till torsdag. Nu hoppas jag att tävlingsinstinkten finns där på träningarna och att vi får upp trycket i gruppen. Inställningen lär det i alla fall inte vara några problem med inför derbyt mot Kalmar hemma i premiären.

Lagkaptenen Anton Svensson åkte på en smäll mot ena knäet i slutet av matchen, men det ska inte vara någon fara med honom. Bäst i VIK var Anton Björkman som tog för sig och visade bra inställning.