Annons:

Förlust efter tappad ledning i slutet: ”Mitt fel att vi spelar fast oss”

Vimmerby Hockey tappade 1–0 till 1–3 i slutminuterna borta mot Kristianstads IK. Foto: Ossian Mathiasson

Förlust efter tappad ledning i slutet: ”Mitt fel att vi spelar fast oss”

Tajt, jämnt, heta känslor och sen vändning. Vimmerby Hockey förlorade toppmötet mot Kristianstads IK efter tre insläppta mål i slutminuterna. 
– I mångt och mycket kämpar grabbarna otroligt hårt i dag, säger tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Vimmerby Hockey hade en 1–0-ledning och var på väg mot en meriterande seger i bortamatchen mot ex-allsvenska laget Kristianstads IK. 

Kristianstad kvitterade med sju minuter kvar och fullbordade vändningen när det återstod en minut och 33 sekunder. 3–1 skickades in i tom bur med en sekund kvar på matchuret. 

– En tajt och jämn match med slutspelskaraktär från början till slut och två lag som försöker spela med pucken när man väl har den. Jag tycker framför allt att vi gör två bra inledande perioder och går sedan ner oss i tredje perioden. Vi spelar fast oss för mycket och det tar jag på mig. Jag tycker att vi måste hitta lösningar och det är mitt fel att vi spelade fast oss för mycket i egen zon, säger Hampus Sylvegård. 

"Match vi ska vara stolta över"

Kristianstads jakt på mål gav resultat efter många försök samtidigt som de tryckte tillbaka Vimmerby i egen zon. 

– Vi hade ändå relativ kontroll på det, men vi tappade till sist pucken för många gånger och då small det. Det är en jämn och bra hockeymatch som vi ändå ska vara stolta över. Vi har två frilägen och två stycken två mot ett-lägen och måste förvalta åtminstone ett sånt läge för att vi ska kunna vinna en sån här bortamatch, säger Hampus Sylvegård. 

Det som såg ut att ge tre poäng förvandlades till noll poäng. 

– Jag har inte riktigt hunnit smälta förlusten än. Vi får analysera matchen och kolla på vad vi gjorde bra och vad vi kan göra bättre. Det var tajt och jämnt och till sist ringde det fram till 1­–1 och sedan fick de in en slumppuck i slutet. Det är sånt som kan hända.

Vimmerby svarade återigen för en stark insats i boxplay och klarade bland annat av tre numerära underlägen på kort tid i mittperioden. 

– Boxplay var jättebra och de kom inte till någon riktigt bra målchans. Powerplay var mindre bra. De hade scoutat oss bra genom att komma ut och sätta en hård press som vi inte riktigt löste. 

"Ska träna och blir bättre"

Nu väntar ett längre uppehåll för Vimmerby, vars nästa match är hemma mot Borås HC onsdagen den 15 november. 

– Vi ska träna och bli bättre. Det blir ledigt den här första helgen. 

Sylvegård var nöjd med insatser från många spelare i toppmötet. 

– Flera spelare var bra och jag kan inte peka ut någon specifik så här på rak arm. Många kommer upp på den nivån som vi vet att de kan spela på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt