Annons:

Tidigt toppmöte när Vimmerby Hockey reser till snöigt Skåne

Läge för nytt segerjubel för Vimmerby Hockey när man gästar Kristianstad på fredagskvällen? Foto: Arkivbild

Tidigt toppmöte när Vimmerby Hockey reser till snöigt Skåne

Kristianstad mot Vimmerby. Tvåan mot ettan i Allettan södra efter två omgångar. Det vankas tidigt toppmöte i snökaoset i nordöstra Skåne på fredagskvällen.
– Vår starka defensiv ger oss möjlighet att vinna matcher. Det kommer också krävas mot ett duktigt Kristianstad, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Vimmerby Hockey förlorade båda matcherna mot Kristianstads IK i den södra Hockeyettan under hösten. Den 29 september, i den andra omgången, slutade det 1-5 i Vimmerby ishall.  En konstig match där Vimmerby vann skotten med 28-20 och stundtals dominerade kraftigt i de båda sista perioderna. Med drygt sex minuter kvar att spela var ställningen 1-2, men det slutade 1-5 sedan Vimmerby släppt in tre mål i slutminuterna.

En dryg månad senare upprepade sig historien. I bortamatchen hade Vimmerby dock ledningen med 1-0 fram till drygt sex minuter återstod av matchen, men förlorade med 3-1. 2-1 kom med dryga minuten kvar kvar och 3-1 i öppen kasse i sista sekunden.

"Två bra matcher"

– Jag tycker att vi gjorde två bra matcher mot dem i grundserien. Bortamatchen var riktigt bra där vi hade ledningen ända fram till slutet av matchen. KIK är ett skickligt lag, tungt att möta med hyfsat stora och starka spelare, säger Hampus Sylvegård.

– Duellspelet kommer bli väldigt viktigt, vi måste vara starka på pucken, vårda den, göra rätt bedömningar och minimera misstagen – annars kommer vi bli hårt bestraffade.

Stark inledning

Vimmerby har inlett Allettan med en 3-1-seger borta mot Tranås och så 4-1 hemma senast mot Skövde. Kristianstad har inlett med uddamålssegrar över Halmstad och Tranås. Och självklart är VH-tränaren nöjd med sitt lags inledning.

– Vi har gjort två bra prestationer, framför allt försvarsmässigt där vi inte bjuder på särskilt många lägen. Vi har släppt in två mål på de fem senaste matcherna, och det ger oss förutsättning att vinna. Spelet med puck har varit väldigt bra och det kommer behövas även mot Kristianstad.

Hur förklarar du er täta defensiv?

– Framför allt har vi två bra målvakter som vi vet kan vinna matcher åt oss, liksom duktiga och spelskickliga backar. Sedan är det vitkigt var skotten mot oss kommer ifrån – att vi försöker hålla motståndarna på rätt sida och förhindrar spel över centrallinjen. Att spela stabilt, vara noggranna och ha tålamod är A och O.

Fyra kedjor som levererar

Vimmerbys två meriterade nyförvärv Christoffer Törngren och Jakob Heljemo har nu gjort två matcher med laget, och Sylvegård tycker att deras inträde i laget lovar gott.

– Även om de har varit kort tid med oss så är de trygga i spelet och följer systemet på ett bra sätt. Båda bidrar med lugn och blir inte uppstressade, en styrka som vi har rakt igenom hela laget – vi vet vad vi kan när matcherna står och väger, fortsätter att tro på vårt och mal på. Christoffer och Jakob har skapat en hel del men kanske inte fått den utdelning som de förtjänar, men det kommer.

– Gladast är jag ändå över att vi har fyra kedjor som både är vassa defensivt och offensivt. Grabbarna är införstådda med vad som krävs i sådana här situationer och alla formationer är med och bidrar.

Alla tillgängliga för spel

Med tanke på snökaoset i trakterna runt Kristianstad har laget tagit höjd för trafikstrul och rullar i väg extra tidigt. Med på bussen finns en hel, frisk och komplett trupp.

– Vi har haft lite sjukdomar i veckan men nu är alla friska och tillgängliga för spel. Vi har varit lyckligt förskonade från skador, men det känns skönt att förfoga över en så bred trupp som vi har om det skulle hända något, säger Hampus Sylvegård, som inte planerar för några större förändringar i formationerna jämfört med matchen mot Skövde.

– Nej, det kommer vi inte göra. Sedan får vi se hur vi matchar formationerna. Kristianstad har också en bred trupp med flera vassa kedjor, men det kanske finns någon av dem som man bör ha lite extra koll på.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt