Annons:

Bara tre poäng ned till Kristianstad efter förlusten:

Hampus Sylvegård tyckte att VH gjorde en helt okej insats hemma mot Kristianstad.

Bara tre poäng ned till Kristianstad efter förlusten: "Match för match"

Dramatiken tätnar i den södra Allettan. Efter att Vimmerby för fjärde gången den här säsongen förlorat mot Kristianstad skiljer nu endast tre poäng mellan lagen.
– Match för match. Det är för mycket kvar för att lägga fokus på det, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Uppenbarligen är Kristianstads IK allt annat än Vimmerby Hockeys drömmotståndare den här säsongen. VH har gått fram som en ångvält mot de flesta lagen – förutom Kristianstad.

Skåningarna har nu vunnit fyra av fyra matcher den här säsongen. På onsdagskvällen var det klara 0-4 på tavlan efter 60 minuter.

– Vi har svårt för dem, så är det. Men jag tycker precis som de första två matcherna att vi skapar framåt. Ändå står vi här med för få mål framåt och för många bakåt. De utnyttjar våra misstag och vi har problem med deras spelvändningar, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Kristianstad fick många spelvändningar, inte minst i den andra akten. 

– Då har vi två frilägen emot oss i ett och samma byte. Ödmjukheten med pucken vid ingångarna behöver vara lite bättre, men det är svårt att gnälla. Jag tycker vi är hyfsat med, men ändå står det 0-4 på tavlan. Det blir lite för mycket utsida när vi ska gå för det. 

"Bra motstånd"

Hampus Sylvegård tycker att Kristianstad, som var i Hockeyallsvenskan förra året, är ett bra lag. 

– Det är ett bra motstånd. Vi för matchen långa stunder, men vi kommer inte helt in på insidan. Kristianstad får ett tidigt mål som de kan spela på och det märks. De är bra på spelvändningar och får många sådana lägen. Men jag tycker vi gör en helt okej match. Vi försöker göra en push i tredje och går hårt framåt. Det är bara att säga grattis.

Vimmerbytränaren hyllade också gästernas målvakt Victor Ragnewall.

– Han har varit lite av ett spöke för oss. Vi hittar inte sätt att komma in där och det är en väldigt bra målvakt. Ragnewall har varit enorm mot oss.

Kvar i serieledning

VH är kvar i serieledning, men dramatiken i toppen tätnar. Trion Halmstad, Kristianstad och Dalen är nu bara tre poäng bakom Vimmerby. Halmstad har dessutom en match till godo. 

Vid seger för Vimmerby kunde man varit nio poäng före skåningarna.

– Match för match. Det är för mycket kvar för att lägga fokus på det. Det här var den andra ordinarie förlusten för oss i Allettan och det är ett tecken på hur bra vi är. Insatsen i dag är inte dålig, men den är inte tillräckligt bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt