Annons:

Backen skadad när VH tar emot formsvagt Mörrums GoIS i kväll

Läge för nytt segerjubel i kväll när Vimmerby Hockey tar emot Mörrums GoIS? Foto: Arkivbild

Backen skadad när VH tar emot formsvagt Mörrums GoIS i kväll

När Vimmerby och Mörrum möttes för drygt en månad sedan vann VH på bortaplan med hela 8-3. Sedan dess har Mörrum haft en bedrövlig form med bland annat åtta raka förluster. Men VH-tränaren Hampus Sylvegård vill höja ett varningens finger inför kvällens match i Vimmerby ishall.

Annons:

Efter den starka bortasegern mot Karlskrona HK i helgen är det i kväll dags för hemmamatch för tabellfyran Vimmerby Hockey. För motståndet svarar nästjumbon i den södra Hockeyettan, Mörrums GoIS.

Efter bedrövlig form och en förlustsvit på åtta raka matcher (som för övrigt inleddes med 8-3-förlusten hemma mot Vimmerby den 11 oktober) och noll poäng på dessa, blev det äntligen seger för Mörrum i den senaste omgången. Laget vann bottenmötet mot Tyringe hemma med 6-2, siffror som kan kännas som betryggande men faktum är att Tyringe hade ledningen med 2-1 efter halva matchen och fortfarande en bit in i den tredje perioden var ställningen oavgjord.

Intensivt lag

– Matchen i Mörrum mellan oss var ändå tajt efter två perioder. Det var först i den tredje perioden som vi gick från 4-3 till 8-3, men jag tycker inte riktigt att det speglar matchen. Mörrum är skickligt och har många individuellt duktiga spelare, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

– Som lag är de intensiva, vill vända snabbt och utnyttja sin fart – lite likt Borås som vi förlorade mot i förrförra omgången. Vi måste vara fullt påkopplade hela tiden, inte minst vid puckförlust, för då kan det gå fort. Att de kommer med många förluster innan matchen mot Tyringe är inget jag fäster någon vikt vid. De har varit med hyfsat resultatmässigt i de flesta av dessa, och i helgen vann de stort, så det gäller att vi är med.

Backen skadad

Vimmerby gjorde som sagt en mycket stark insats senast, då man vann rättvist borta mot serieledande Karlskrona med 3-2 efter förlängning. En rejäl uppryckning efter hemmaförlusten med 5-1 mot Borås dessförinnan.

– Jag tycker ändå att insatsen mot Borås var helt okej. Tyvärr var vi inte riktigt medvetna om deras omställningar, utan tappade lite i de momenten. Dessutom tog vi inte alls tillvara på våra målchanser på samma sätt som i matchen mot Karlskrona – där var vi mycket mer desperata. Men så där är det, ibland så stämmer det helt enkelt inte.

– Mot Karlskrona följde vi vår game plan på ett bra sätt. Vi gick in med en bra inställning, var påkopplade och tålmodiga i vårt spel. Det är precis så vi måste agera i kväll också.

I Vimmerbys lag saknas backen Johan Norberg på grund av skada. Det gör att Adam Lindblad kommer in som sjunde back. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

Här hittar du den aktuella tabellen samt omgångens övriga matcher.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt