Annons:

VH kan säkra Allettanplats på bortais – backen tillbaka i spel

Johan Norberg är tillbaka i spel när Vimmerby Hockey möter Alvesta SK på bortais. Foto: Ossian Mathiasson

VH kan säkra Allettanplats på bortais – backen tillbaka i spel

Vimmerby Hockey har satt sig i en bra position och kan säkra Allettanplatsen vid seger mot Alvesta SK samtidigt som Troja/Ljungby förlorar mot Kristianstads IK. 
– Jag hoppas att vi kommer upp och gör en bättre prestation än senast, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Vimmerby Hockeys huvudtränare Hampus Sylvegård var inte nöjd med lagets prestation mot Halmstad i söndags. VH fick ändå med sig två poäng efter att ha vunnit på straffar. Sylvegård vill se bättre takter borta mot Alvesta SK på onsdagskvällen. 

– Vi gjorde ingen bra match senast mot Halmstad och känner revanschlusta för att komma upp och göra en bra prestation igen, säger 

Var känner du att den största besvikelsen ligger efter senaste matchen mot Halmstad?

– Jag tycker att det är vi själva som sätter oss i slarviga situationer och vi är framför allt inte tillräckligt noggranna i situationerna som uppstår på isen. Vi har möjligheter att kunna välja bättre beslut, men vi tar för dåliga beslut och är för dåliga i våra man-man-dueller och då ser det ut som det gör mot ett skickligt Halmstad som var aggressiva och ettriga. Vad jag har sett av Alvesta spelar de på ett liknande sätt. Det blir spännande att se hur vi bemöter det. 

Norberg tillbaka i truppen

Om Vimmerby Hockey besegrar Alvesta samtidigt som Troja/Ljungby förlorar mot ett Allettan-klart Kristianstads SK är Allettan-platsen säkrad inför de tre avslutande matcherna. Då kan varken Troja/Ljungby eller Alvesta SK komma ifatt VH. 

Hur ser du på förutsättningarna för att lösa Allettan-platsen?

– Det är klart när det är klart matematiskt sett och det är så jag ser på det. Jag hoppas att vi kommer upp och gör en bättre prestation är senast och sedan är det klart att vi alltid vill vinna. Det är starkt av oss att vinna på straffar mot Halmstad trots att vi är mediokra i två perioder. Lägger man fokus på tabellen byggs det upp en stress. Gör vi vårt så kommer vi gå till allettan, det är inget snack om saken. Det är därför fokus ligger på oss själva och att vi ska gå ut och spela den hockey som vi ska spela. 

Johan Norberg är tillbaka i truppen och går in i ett av de tre ordinarie backparen. Han fick en smäll borta mot Karlskrona HK och missade förra veckans matcher mot Mörrum och Halmstad. 

– Han har rehabat och är beredd på att spela mot Alvesta. 

Alla spelare är därmed hela och friska och tillgängliga för spel. Vem som får förtroendet mellan stolparna presenteras en och en halv timme för nedsläpp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt