Nionde raka förlusten för IKO som tog första poängen på över en månad

IK Oskarshamn åkte på sin nionde raka förlust i SHL. Glädjeämnet var den starka upphämtningen från 3–0 till 3–3 i tredje perioden och det gav första poängen på över en månad. Foto: Bildbyrån

3–0-underläge efter 40 minuters spel och på väg mot ännu en storförlust. Då visade IK Oskarshamn moral och hämtade upp till 3–3. Första poängen på över en månad bärgades samtidigt som det blev förlust i förlängningen.

Senast IK Oskarshamn tog poäng i SHL var torsdagen den 26 oktober när Frölunda HC besegrades med 3–2 på bortais.

Därefter har IKO radat på förluster på löpande band. I kväll kom nionde raka förlusten men första poängen på över en månad bärgades i Skåne.

Oskarshamn hamnade i ett tidigt underläge. Johannes Salmonsson åkte ut två minuter för tripping efter drygt två minuters spel och Malmö satte ledningsmålet 26 sekunder in i det numerära överläget. Fredrik Händemark frispelades på bortre stolpen och stötte enkelt in 1–0 bakom Emil Kruse.

IKO släppte sedan in både 2–0 och 3–0 under sista spelminuten i andra perioden. Janne Kuokkanen sköt 2–0 efter 39.15 och Johan Ivarsson 3–0 med tre sekunder kvar på klockan.

Hämtade upp 3–0 till 3–3

Ingenting talade för smålänningarna med 20 minuter kvar att spela. IKO reducerade två gånger om i inledningen av tredje perioden. Hynek Zohorna prickade in 3–1 i powerplay efter 41.06 och av bara farten kom 3–2. Austin Wagner sköt 3–2, ett mål som föll 16 sekunder efter 3–1.

IKO lyckades även göra 3–3 efter 51.32 när Gustaf Westlund kom direkt från utvisningsbåset och gjorde sitt första mål för säsongen.

Matchen gick till förlängning och Malmö tog hand om bonuspoängen efter Johan Olofssons avgörande.

IKO ligger sist i SHL och har 16 poäng upp till både MoDo och Malmö på säker mark.