SJÄTTE RAKA FÖRLUSTEN FÖR VIK – FÖLL I MÅSTEMATCHEN

Edvin Olofssons Västerviks IK föll tungt hemma mot Tingsryds AIF. Foto: Bildbyrån

Mycket stod på spel när Västerviks IK tog emot Tingsryds AIF på onsdagskvällen. Tingsryd är laget VIK jagar – men efter sjätte raka förlusten är Västervik nu 13 poäng bakom.

Västerviks IK fick en jobbig start på måstematchen hemma mot Tingsryds AIF. Cédric Lacroix satt utvisad i två minuter för tripping, men precis när VIK blivit fulltaligt igen small det.

Kristjan Cepon gjorde 1-0 direkt efter det och det var Västerviks första skott i matchen. Slovenen sköt från tekningscirkeln och gav VIK en viktig ledning.

VIK såg ut att kunna gå till pausvila med en ledning, men med en minut och 22 sekunder var perioden utjämnade Felix Olsson till 1-1.

Bara en halv minut senare kom ett riktigt dråpslap för Västervik. Cédric Lacroix åkte på gästernas målvakt Tomas Rydén. Domarna valde att videogranska situationen och även om det kanske inte såg så farligt ut på reprisbilderna, så drabbades kanadensaren av ett matchstraff.

Fem minuters PP

Tingsryd fick fem minuters powerplay och behövde bara 30 sekunder för att ta ledningen. Med ett mycket märkligt mål, där pucken gick i en båge över Edvin Olofsson och till slut letade sig in, såg Emil Forslund till att göra 2-1.

VIK stod emot de kvarvarande minuterna i numerärt underläge i början av perioden. I övrigt var det en rätt händelsefattig period, där VIK vann skotten med 13-10.

Kunde inte kvittera

VIK hade svårt att skapa tryck på Tingsryd under inledningen av perioden. Gästerna var klart närmast ett 3-1-mål, men VIK skulle få ett drömläge att kvittera.

Med knappt fyra minuter kvar av matchen åkte Jonatan Harju också på ett matchstraff. Han körde över VIK-målvakten Edvin Olofsson och efter videogranskning tog domarna samma beslut som vid Lacroixs matchstraff.

Tingsryd stängde dock ned VIK:s försök att kvittera och med en minut och 40 sekunder kvar plockade man Edvin Olofsson. Kort senare kunde Jacob Lundegård göra 3-1 för gästerna. Med 25 sekunder kvar kom även 4-1 genom Gustav Olhaver.

Tingsryd tog därmed tredje raka segern mot Västervik och nu skiljer hela 13 poäng upp till just TAIF för VIK också. Dessutom har Västervik två matcher fler spelade än Tingsryd, som är närmaste lag över strecket.