VIK KUNDE INTE FÖLJA UPP SKRÄLLEN – FÖLL MOT JUMBON

Östersund slog Västervik på bortais. Foto: Bildbyrån

Himmel och helvete. I går svarade Västerviks IK för en mycket bra insats borta mot Västerås IK och det gav tre sköna poäng in på kontot. På lördagskvällen var det som bortblåst – och jumbon Östersunds IK vann med 2-0.

Västerviks IK fixade tre poäng efter en stark insats borta mot Västerås IK på fredagskvällen. Efter en jättebra insats kunde VIK jubla över tre poäng efter en 5-3-seger och bryta den destruktiva trenden.

Chansen att bygga en segersvit fanns redan i kväll när jumbon Östersunds IK kom till Västervik.

Men laget lyckades inte följa upp gårdagen.

Drygt nio minuter in på den första perioden gjorde Josef Ingman 1-0 för Östersunds IK i numerärt överläge när Anton Svensson satt utvisad för tripping.

Vann skotten stort

VIK skapade flera stora chanser utan att få hål på Isak Mantler. Med drygt nio minuter kvar av den tredje perioden kunde Josef Ingman göra sitt andra mål för dagen när han satte 2-0 för jumbon.

Med knappt fem minuter kvar, när VIK skulle jaga reducering, drog hemmalaget på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen och jakten kom av sig.

Västervik tog Pontus Eltonius ur målet med drygt två minuter kvar, men lyckades aldrig hitta ett 1-2-mål.

Västerviks IK vann, för övrigt, skotten med 31-19. Men vad hjälper det?

Östersund är nu en poäng bakom VIK och själva har VIK fortsatt tio poäng upp till Tingsryds AIF – dock med tre matcher fler spelade.