Annons:

Dahls VSGF är en serie från kvalserien:

Virserums SGF fick jubla över tio segrar i fortsättningsserien. Nu väntar playoff mot Lerums BK där segraren i bäst av tre matcher går till kvalserien. Foto: Stefan Härnström

Dahls VSGF är en serie från kvalserien: "Uppskattar de här matcherna"

Virserums SGF dominerade i fortsättningsserien. Nu är laget en matchserie från kvalserien till division 2. 
– Det ska bli jävligt kul, säger spetsforwarden Simon Dahl. 

Annons:

Virserums SGF vann samtliga tio matcher i fortsättningsserien och är nu redo för sista hindret i jakten på en plats i kvalserien till division 2. Göteborgsklubben Lerums BK står för motståndet i en matchserie i bäst av tre matcher. 

VSGF inleder på hemmais i kväll och returen spelas i Lerum. En eventuell tredje och avgörande match spelas i Lerum på söndag. 

– Jag har ingen aning om vad det är för lag vi får möta och jag gillar inte att tänka för mycket på matcher innan det är dags. Jag blir så dränerad på energi och när matchen väl startar är man helt slut. Man kan inte lura sig själv till att det är en vanlig match, men jag laddar upp på samma sätt som inför vilken annan match som helst. I och med att vi aldrig har mött dem tidigare får man förvänta sig att de kommer vara riktigt bra, allt annat vore märkligt. Jag förväntar mig att de kommer vara lika taggade som oss, säger VSGF-forwarden Simon Dahl. 

VSGF kommer från en lyckad fortsättningsserie och Lerum slutade trea i Alltrean Södra A. 

– Vi har vunnit tio raka matcher där alla spelare har fått vara med, bidra och göra mycket mål och målvakterna har fått spela bra. Vi har också haft bra powerplay och boxplay men vi har samtidigt inte fått kriga för ett enda poäng. Det kan vara till deras fördel att de har fått spela tajta matcher i varje omgång, men de kan också se det som att de ska åka till Virserum och möta ett dåligt lag från en fortsättningsserie. Jag har ingen aning om hur de kommer vara, men man får mentalt ställa in sig på att det kommer bli en jäkligt tuff match. Det ska bli roligt att möta ett nytt lag, annars är det samma gamla gäng som man möter år efter år. 

"Går mest runt och myser"

Det är bäst av tre matcher i denna playoff-serie och vinnaren går till kvalserien. Simon Dahl ser fram emot det som komma skall. 

– Det vore svinkul att spela ytterligare en kvalserie. Jag fick vara med och ta upp Åseda i division 2 förra året och ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag de här matcherna. Jag har en väldigt god känsla och man ser fram emot det extra mycket nu när det börjar bli fint väder ute och solen skiner. Man känner att det är slutspelstider och man går mest runt och myser. 

Simon Dahl vann poängligan i fortsättningsserien på 23 mål och tolv målgivande passningar, 

– Jag tycker att det känns bättre och bättre för egen del. Jag åkte visserligen på en smäll i söndags och känner av det, men jag ska ta någon tablett innan matchen och sedan är det bara att bita ihop och köra och hoppas att man har dagen. Jag är en av de offensiva spelarna och det krävs att jag är på hugget samtidigt som alla spelare bidrar med sin del. När vi tränade i tisdags var 23 man på is och det har vi inte varit en enda gång sedan jag började träna med laget i november. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt