Annons:

KHC:s avgående ordförande engagerar sig i kvalseriejagande VH

Kalmar HC:s avgående ordförande Camilla Freedeke kliver in och hjälper till i moderklubben Vimmerby Hockey. Bilden är ett montage. Foto: Ossian Mathiasson/Privat

KHC:s avgående ordförande engagerar sig i kvalseriejagande VH

Camilla Freedeke är inne på sluttampen som ordförande för allsvenska klubben Kalmar HC. Nu kan vår tidning berätta att hon engagerar sig i kvalseriejagande Vimmerby Hockey. 
– Det stämmer att jag är med och hjälper till, säger hon. 

Annons:

När Camilla Freedeke klev in som ordförande i Kalmar HC var det en klubb med sargad ekonomi och inga framstående sportsliga framgångar. Nu spelar klubben i Hockeyallsvenskan, laddar för åttondelsfinal mot BIK Karlskoga och har en sund ekonomi.

I början av året meddelade Camilla Freedeke att hon lämnar sitt uppdrag som ordförande efter den här säsongen. 

Nu kan vår tidning berätta att Camilla Freedeke engagerar sig i Vimmerby Hockey parallellt med jobbet som ordförande i Kalmar HC. 

– Jag är inne och hjälper till för att Vimmerby Hockey är i en fas där man aldrig har varit tidigare och där man har goda chanser att ta sig till kvalserien och kanske till och med kan vinna en kvalserie. Det är helt fantastiskt kopplat till hur många egna produkter det är i laget. Det är otroligt unikt och det behöver förvaltas på ett väldigt bra sätt, säger Camilla Freedeke. 

"Fullt möjligt att gå långt"

Camilla Freedeke berättar att hon finns med i strategiska frågor. 

– Det handlar inte bara om sporten nu utan det handlar även om ekonomi och organisation. Vimmerby har klarat den sportsliga delen väldigt bra och det finns en positiv framåtutsikt. Det är fullt möjligt att gå långt. Är det någonting Vimmerby behöver är det ett lag som spelar kvalserien. Det ger en enorm skjuts och kraft i att följa sitt lag och få gemenskap, säger Camilla Freedeke. 

Syftet med engagemanget är att Vimmerby Hockey är hennes moderklubb. 

– Det är klart att jag vill att Vimmerby ska gå så långt man bara kan. Gör man bra saker nu så kan det gå hur långt som helst. Därför tänker jag att jag gärna är med och bidrar, framför allt nu när det handlar om min moderklubb. 

Kalmar HC känner till hennes engagemang i Vimmerby Hockey. 

– Om Vimmerby och Kalmar hade slagits i en kvalserie hade jag inte gått in i detta. Nu är vi på helt olika ställen och det finns ingen konkurrens mellan oss. 

"Hjälps åt för att tänka klokt"

Vimmerby Hockey har gått med minusresultat de senaste två åren och behöver få ordning på den ekonomiska situationen.  

Om Vimmerby går till kvalserien ska klubben vara redo för det. Camilla Freedeke upplevde kvalseriehockey med Kalmar HC så sent som förra säsongen. 

– Min roll är att se till att vi hjälps åt för att tänka klokt nu. Kommer vi till en kvalserie är det fantastiskt roligt och det krävs mycket planeringsarbete för att man inte ska bli tagen på sängen. Det kostar mycket att spela en kvalserie, men det är så mycket plussida med att spela kvalserie. Jag tror på Vimmerby Hockey och det jag vill förmedla är att nu åker vi. Kan jag vara med och bidra med något så kommer jag självklart göra det för att Vimmerby är min moderklubb.

VH:s ordförande Anita Westerback ser positivt på att Freedeke hjälper till.

– Vi har tagit hjälp av Camilla Fredeeke. Det är bra då hon har gjort resan en gång tidigare. Det är vi jättetacksamma för, säger Anita Westerback.

Även sportchefen Pelle Johansson är inne på samma linje.

– Hon har ett driv och engagemang som jag gillar och det händer saker. Det är jättebra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt