Annons:

KLART: Han blir ny sportchef i Nybro Vikings

Mikael Aaro är klar som ny sportchef för Nybro Vikings.

KLART: Han blir ny sportchef i Nybro Vikings

Nybro Vikings uppges ha rekryterat Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård som ny assisterande tränare. Idag bekräftar man att en annan tränare i ettan – Piteås Mikael Aaro – är klar som ny sportchef.

Annons:

Aaro har varit tränare i Piteå i två säsonger och är ett välmeriterat namn i branschen. Han är 43 år gammal och har haft flera tränaruppdrag i SHL efter att han inledde tränarkarriären 2013.

– Som jag nämnde tidigare har detta varit en oerhört intensiv och noggrann process där vi verkligen gått till botten med alla olika delar i vad vi söker. I detta har Mikael svarat upp på ett utmärkt vis. Mikael har också sett Skellefteå AIK från insidan och arbetat nära såväl Lars Johansson som Erik Forssell. Mikael har även arbetat i Skellefteå under den tid Tommy Samuelsson var huvudtränare i klubben och de känner varandra sedan dess. Det är erfarenheter som Nybro Vikings bedömer väger tungt i den "identitetsresa" vi befinner oss i. Vi har haft mycket dialog kring detta och det känns verkligen spännande, säger klubbchefen Kim Ahlqvist.

Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

– Först och främst vill jag säga att det känns otroligt roligt att få bli en del av Nybro Vikings IF. Passionen och drivet som finns i klubben var något som jag fastnade för när jag tog mitt beslut. Under min tid i Skellefteå AIK fanns Tommy Samuelsson i a-laget och det är också en del i mitt beslut att få arbeta med en så erfaren, nyfiken och skicklig tränare, säger Mikael Aaro.

Piteå är klart för semifinal i Hockeyettans slutspel och väljer motståndare som lag fyra. Vimmerby väljer som trea.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt