Annons:

Troja väntade sig Vimmerby:

Jens Gustafsson var inte överraskad över att det blev Vimmerby-Troja/Ljungby. Foto: Bildbyrån

Troja väntade sig Vimmerby: "Inte överraskade alls"

Det blir en repris på den glödheta semifinalen 2021. Troja/Ljungby räknade också med att Vimmerby skulle välja dem.
– Vi trodde vi skulle vara kvar när det var deras tur att välja, säger Trojas tränare Jens Gustafsson.

Annons:

Ifjol tog Vimmerby Hockey bakvägen genom fortsättningsserien för att sedan tvinga fram en femte avgörande match mot Nybro Vikings i semifinalspelet. I år är det Troja/Ljungby som gått bakvägen och nu blev valda av Vimmerby.

– Det var inte överraskande alls. Vi trodde att vi skulle vara kvar när deras tur att välja och jag tror att Vimmerby tyckte det var ett bra val av resa jämfört med vad man hade att välja på. De har vunnit två matcher mot oss i år, så det kändes så, säger Jens Gustafsson, tränare i Troja/Ljungby. 

Hur ser du på att möta Vimmerby?

– Det är ett bra lag som haft kontinuitet med Hampus. De har nästan samma spelartrupp som förra året och jag sa redan förra året att Vimmerby spelade bättre än utdelningen man fick. Det är ett bra lag, inte tu tal om det. Det blir en kul utmaning för oss och tidigare år har Troja valt Vimmerby. Nu anser Vimmerby att vi är det lättaste laget att slå. Det är en morot för oss.

"Fått det berättat för sig"

Slutspelsmatchen säsongen 2021 glöms nog inte bort i Vimmerby. Jens Gustafsson tror inte det kommer få så stor påverkan.

– Det är många spelare som inte var med då, men har fått det berättat för sig. Jag tror inte det är så viktigt. Vi är lite på samma resa som Vimmerby var förra året. De slog också Dalen med 3-0 i matcher och tog det till en femte avgörande mot Nybro. Jag tror de är medvetna om att det blir tufft att möta oss och vi har vunnit 21 av de 23 senaste matcherna. 

Efter att inte alls ha fått till det i grundserien har Troja/Ljungby närmast varit en slåttermaskin i fortsättningsserien.

– Det är en kombination av att motståndet varit sämre och att vi byggt en vinnarkänsla i gruppen. Vi har också fått tillbaka en del spelare jämfört med i höstas. Då var vi lite tunna och oerfarna. Vi har fått till en bra harmoni och hittat en slutspelskänsla i vår grupp. Vi är pigga och fräscha och har inga skador. 

"Något man pratar om i media"

Troja/Ljungby har spelat mängder av kvalserier till Hockeyallsvenskan genom åren. Vimmerby Hockey har aldrig tagit sig dit. 

Hur mycket tror du att det spelar in mentalt?

– Det där är något man pratar om i media och bland supportrar. Varje år är det ett nytt lag med många nya. Klart vi har mycket rutin i vårt lag, men det har Vimmerby också med "Jagge" (Jakob Karlsson) och "Törna" (Christoffer Törngren) och så vidare. För mig är det där mer snack vid sidan om och jag tror inte det påverkar så mycket egentligen. Sedan är det klart att det finns ett värde av playoffmatcher och vi har erfarenhet i vår grupp med spelare som älskar att spela den här typen av matcher. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt