Annons:

Trojatränaren inte bitter:

Jens Gustafsson var nöjd med hans Trojas prestation i rond ett. Foto: Bildbyrån

Trojatränaren inte bitter: "Det är playoff"

Troja/Ljungby var minuter från en dröminledning på semifinalen mot Vimmerby Hockey. Minuter senare hade VH vänt den första drabbningen.
– Det är playoff. Hade det varit seriematch hade jag varit bitter, men det är ny match i morgon, konstaterar Jens Gustafsson.

Annons:

Många har förutspått en jämn matchserie mellan Vimmerby och Troja. Den som hoppats på det blev inte besviken över hur den första av potentiellt fem matcher mellan lagen såg ut.

Troja/Ljungby hade 3-2 med bara minuter kvar att spela, men när krutröken lagt sig hade VH vunnit med 4-3. Trojatränaren Jens Gustafsson var dock inte bitter eller nedstämd.

– Det är playoff. Hade det varit seriematch hade jag känt mig bitter, men det är ny match i morgon, säger han. 

Han tyckte att Vimmerby såg ut ganska precis som han förväntat sig.

– Det är ett skickligt lag med mycket fart. Det var en förväntad matchbild och jämnt där ute på isen. Vi var jättenöjda med 2-2 efter två perioder. Jag tycker i tredje att Vimmerby blir lite mer försiktiga och pressen är större på dem. Vi får ledningen, men överlag tycker jag att vi ger bort för enkla mål. De får göra mål i första bytet och det är ett billigt mål i PP, säger Jens Gustafsson. 

"Nöjd med vår prestation"

Han såg ändå många ljusglimtar att bära med sig till matchen om mindre än 24 timmar.

– Vimmerby har mer puck än oss, men om vi ska se det positiva så har vi ungefär lika många högoktaniga målchanser. Jag är nöjd med vår prestation och vi hanterar en svår bortamatch på ett bra sätt. Nu är det bara att äta, dricka, sova och vila, så är det ny match i morgon. 

Är det något du redan vet att ni ska skruva på?

– Jag får se om matchen först, men det finns några smågrejer. Det är inte jättemycket. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt