Annons:

Troja har inte gett upp:

Jens Gustafssons Troja/Ljungby måste vinna tre raka matcher för att slå ut Vimmerby Hockey och gå till kvalserien. Foto: Stefan Härnström

Troja har inte gett upp: "Vet hur svårt det är att slå in matchbollen"

Vimmerby Hockey behöver en seger till för att avgöra semifinalserien. För motståndarlaget Troja/Ljungby är utgångsläget tufft.
– Vi har inte gett upp, långt ifrån, säger Trojas tränare Jens Gustafsson efter andra förlusten. 

Annons:

Det tog lång tid innan första målet föll i den andra semifinalmatchen mellan Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby. Drygt två minuter återstod när VH-backen Elias Lindgren blev framspelad i slottet och drog iväg ett skott som gick i mål via Jesper Eliassons högra stolpe. Eddie Levin säkrade segern med 2–0 i tom målbur och Vimmerby leder matchserien med 2–0.

Troja/Ljungbys tränare Jens Gustafsson var inte alltför deppig efter andra raka förlusten. Laget måste vinna tre raka matcher för att snuva VH på kvalseriebiljetten. 

– Det har varit två tajta matcher, kanske till och med att vi är snäppet bättre i vår prestation i dag än i går. Det går ut på att vinna och de hittade ett sätt att vinna på. Dessutom sent i matcherna, säger Jens Gustafsson. 

Är det extra knäckande att VH avgör båda matcherna i slutskedet?

– Knäckande tycker jag inte att det är. Det är bara att vi inte får så mycket handlingsutrymme för att reparera det och komma ifatt. Det är lite surt, men det är först till tre segrar som gäller. Vi har många grabbar som har varit med förut och nu ska vi hem till Ljungby. Vi har under våren byggt upp en fantastisk stämning i hallen och fansen har hittat tillbaka. Vi vet att vi är hemmastarka, precis som Vimmerby är, och det är inte över än, säger Jens Gustafsson. 

Vad är det som avgör till Vimmerbys fördel?

– Jag tycker att det är tillfälligheter och små marginaler. I dag är det stolpe in vid deras 1–0. När vi kollade all underliggande statistik efter första matchen hade vi fler kvalitativa målchanser än vad de hade och jag tror att det är samma sak i dag. Det är det vi behöver kapitalisera – göra mål på våra chanser och få en ledning att gå på. Vi behöver också kliva fram i powerplay. Special teams är oerhört viktigt i sådana här matcher. 

Jens Gustafsson vet av egna erfarenheter hur svårt det är att vinna en matchserie när man har gått ifrån till 2–0 i matcher.

– Vi har varit i den här situationen förut och vet hur svårt det är att slå in matchbollen. Vi vann ganska enkelt de två första matcherna mot Karlskrona och Nyköping i fjol. Vi vann den tredje matchen mot Nyköping efter förlängning. Vi förlorade match fyra mot Karlskrona och avgjorde match fem i sjätte perioden. Jag minns att klockan var 23.57 då. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt