Annons:

HEMMAFÖRLUST FÖR VIK – NY AVSTÄNGNING KAN VÄNTA

Filips Buncis ådrog sig ett mycket onödigt matchstraff. Foto: Bildbyrån

HEMMAFÖRLUST FÖR VIK – NY AVSTÄNGNING KAN VÄNTA

Med tre spelare avstängda förlorade Västervik hemma mot Östersund ikväll – och måste nu återigen plocka en vinst i Jämtland. Dessutom riskerar man ytterligare en avstängning.

Annons:

VIK drog på sig på två matchstraff och tre avstängda spelare i lördags. Då vann laget med 6-2. Idag – utan de tre backarna Elias Ulander, Elias Sjöström och Macoy Erkamps – drog Östersund det längsta strået i en jämn match.

Anton Öhmans skott direkt på tekning i den tredje perioden betydde 2-1 och blev matchavgörande. Västervik hittade inte kraft för en forcering och skapade väldigt få målchanser i slutakten.

ÖIK höll undan och har nu utjämnat till 2-2 i den täta matchserien. Man har också tagit tillbaka hemmaplansfördelen och tvingat Västervik att vinna i Jämtland ännu en gång för att rädda existensen i Allsvenskan.

Ännu ett onödigt matchstraff 

Västervik drog på sig ett matchstraff idag igen. Med tre minuter spelade av andra utdelade viktigt Filips Buncis en crosschecking rakt i ansiktet på Östersunds Alexander Anderberg. Situationen lär hamna på disciplinnämndens bord imorgon.

Över hela matchen spelade VIK 12.15 minuter med en man mindre. Boxplay fungerade riktigt bra – men det håller förstås inte i längden. 0-1 kom just i boxplay efter 14 minuter spelade.

VIK behövde inte lika många minuter för att få utdelning i PP. Två chanser hade man på matchen och Anton Svensson petade in 1-1 i den spelformen när halva matchen var spelad.

I sista stod matchen och vägde, men det var alltså Östersund som lyckades hitta ett avgörande. Nästa match i den jämna serien spelas i Östersund på torsdag.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt