Annons:

Aaro tar bottentips med ro inför kvalserien: ”Inte på något sätt nöjda

Piteås huvudtränare Mikael Aaro har inga problem med att många tippar Piteå i botten av kvalserien. "Det gör oss ingenting, det är andra som får stå för det", säger han. Foto: Bildbyrån

Aaro tar bottentips med ro inför kvalserien: ”Inte på något sätt nöjda"

Få experter har trott på Piteå HC denna säsong. Inför kvalserien är det likadant. Om man ska tro expertisens tips kommer de inte räcka till och hamna i botten. Huvudtränaren Mikael Aaro tar det med ro. 
– Vi har enligt experterna en procents chans att gå upp till allsvenskan, säger han. 

Annons:

Piteå HC fick bygga om stora delar av sitt lag inför årets säsong och förväntningarna var låga på Norrlandsgänget inför seriestart. 

Nu har de tagit sig förbi samtliga hinder och säkrat en plats i kvalserien. 40 lag har blivit sex som ska göra upp om en plats i Hockeyallsvenskan. 

Att många tippar Piteå i botten av kvalserien biter inte på tränaren Mikael Aaro. 

– Jag säger väl som jag har sagt hela säsongen. Det var många som tippade att vi inte skulle gå till Allettan. Sedan gick vi till Allettan och där skulle vi bli femma-sexa och då blev vi tvåa. Sedan skulle vi ta en match mot Boden och vi tog tre. Nu är vi framme i en kvalserie efter att ha varit nederlagstippade hela säsongen. Vi trivs i den rollen och vi har enligt experterna en procents chans att ta oss till allsvenskan. Vi har så här långt gjort en ruggigt bra säsong och är inte på något sätt nöjda. Det är nu det roliga börjar och det gäller att mobilisera ny kraft, säger Mikael Aaro. 

"Andra får stå för det"

När spelbolaget Coolhet släppte sina odds inför kvalserien var Piteå borträknat och stod i 23 gånger pengarna. 

”I våra ögon är det bara Piteå som inte har något att hämta, förutom att återigen få nöja sig med att se Sverige från ett bussfönster”, sa Petter Lundmark, marknadschef på Coolbet, i ett pressmeddelande.

Det är inget som Mikael Aaro ödslar energi på. 

– Det gör oss ingenting, det är andra som får stå för det. 

Vad talar för er i kvalserien?

– Vi är ett bra lag, har slagit Brödernas/Väsby och Hudiksvall och ser att en del söderlag har haft problem mot lag som har hamnat efter oss i serien när det har varit dags för playoff.  

– Vi har ett ungt lag med ambitiösa killar som krigar hårt för varandra och gör allt för att vi ska ta oss så långt som möjligt. Vi har en stark och tajt lagsammanhållning och trivs ihop. Det är en speciell grupp. Jag har under mina tolv år som tränare aldrig varit med om en sån grupp som krigar så hårt för varandra och trivs så bra ihop. 

Hur lyder er målsättning?

– Vi har under säsongens gång inte satt någon tydlig målsättning utan vi går alltid in för att vinna varje match. Vi har inget uttalat mål om att vi ska gå till allsvenskan och när vi bytte halva laget var det kanske ingen som trodde att vi skulle vara där vi är i dag. Vi är aldrig nöjda och försöker alltid bli bättre. Spelar vi som vi ska och kommer upp på rätt energinivå är vi svåra att slå.

"Behöver spela på vår absoluta topp"

Aaro pekar ut några lag som favoriter till att vinna kvalserien och avancera i seriesystemet. 

– Brödernas/Väsby är ett lag som har stor erfarenhet och bra spelare. Kristianstad tippas också högt upp. Hudiksvall har alltid varit med där uppe. Ser man under årens lopp behöver man göra någon kvalserie innan man tar sig upp och det är ändå speciellt att spela en kvalserie i och med att det är kort mellan matcherna och tuffa matcher varje dag.

För andra året i rad är Piteå framme i en kvalserie. I fjol tog de hand om jumboplatsen med fyra inspelade poäng. 

– Det var lite av en nöjdhetskänsla i fjol. Nu vet vi vad som krävs för att vara med och det är viktigt. 

Piteås första kvalseriematch är hemma mot Vimmerby Hockey på påskafton. 

– Alla lag som vi kommer möta är jättebra. Självklart vet vi att de har gjort det jättebra i sina serier där nere och spelat en bra ishockey. Det blir en tuff match och vi vet att vi behöver spela på vår absoluta topp för att vara med och mäta oss mot alla lag. 

Finns det några spelare i Vimmerby som ni måste hålla extra koll på?

– Det kommer jag inte avslöja nu. Det håller jag för mig själv. Vi vet att det är ett bra lag och vet att Hampus (Sylvegård) har gjort ett jättebra jobb där nere. Det kommer bli tufft. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt