Annons:

HENRIKSSONS FEM: Ett monster i mål – och var var ni?

Här är Simon Henrikssons fem snabba efter förlusten mot Kristianstads IK. Foto: Ossian Mathiasson

HENRIKSSONS FEM: Ett monster i mål – och var var ni?

Här kommer Simon Henrikssons fem snabba efter hemmapremiären i kvalserien mot Kristianstads IK.

Annons:

1) Spöket Kristianstads IK

Vimmerby Hockey har inte förlorat två matcher på raken under hela säsongen. Det är tur man inte möter Kristianstads IK så ofta. Favoriten till att vinna kvalserien är nämligen ett riktigt spöke för VH. Det går inte att ha någon invändning mot den beskrivningen. Kristianstad har vunnit samtliga fem möten lagen emellan. Det här var nog det närmaste VH varit på hela säsongen – men vad hjälpte det? Vimmerby gjorde en mycket bra insats och släppte endast tolv skott emot sig. Ändå var det spöket från Skåne som plockade tre poäng.

2) Monstret Victor Ragnewall

Vi fortsätter på inslagen väg. Fem raka segrar för Ragnewalls Kristianstad den här säsongen. Inte nog med det. VH har inte fått hål på den förmodligen bästa målvakten i hela Hockeyettan på elva perioder. Det är sanslösa siffror. Sedan Vimmerby nätade på Kristianstad senast har det gått 222 minuter och 19 sekunder. Målskillnaden är 2-19 samtidigt som skottstatistiken är 117-119 under säsongen. På dessa elva perioder har VH skjutit 80 skott på Ragnewall – utan att komma förbi honom. Ett monster, det är vad han är.

3) Dags att få se bredden

Det har talats mycket om att Vimmerby har sådan stark bredd under slutdelen av den här säsongen. Var är den just nu? I målprotokollet hittar vi nästan endast den VH-fostrade förstafemman sedan en rätt lång tid tillbaka. Ska VH vara med och slåss hela vägen krävs det att fler än Anton Carlsson, Eddie Levin och Jakob Karlsson kliver fram. Det är ett måste. Hade jag varit Hampus Sylvegård hade den trion fått ännu mer speltid i kväll. Tyvärr var det den enda formationen som fick hårt tryck på skåningarna. 

4) Var var ni?

"Ja, i alla fall tusen", sa jag till en kollega tidigt i morse. Det blev 974. Det är en för svag publiksiffra i en historisk hemmapremiär i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Var var ni alla andra? Att se en match som denna hemma i soffan är för bekvämt. VH spelar om en plats i Hockeyallsvenskan och är i ekonomisk knipa. Vimmerbyborna borde gå man ur huse för att se laget just nu. 974 åskådare i den här matchen var faktiskt en stor besvikelse.

5) Ingenting är över eller kört

Det kommer med all sannolikhet bli en otroligt jämn kvalserie som lever hela vägen in i mål. Två förluster på de tre inledande matcherna är allt annat än ett drömscenario, men slår tigrarna hamburgarna på lördag är man helt klart med i racet igen. Kristianstad är fyra poäng före nu förvisso, men det är ingenting som är över eller kört för det redan nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt