Annons:

Nöjd VH-tränare efter segern:

Vimmerby Hockeys tränare Hampus Sylvegård var så klart glad efter kvällens seger. Foto: Arkivbild

Nöjd VH-tränare efter segern: "Ibland ljuger jag kanske"

Vimmerby Hockey gav sig i kväll på allvar in i kampen om platsen till Hockeyallsvenskan kommande säsong.
– Vi visste att vi var tvungna att vinna, och då är det så otroligt skönt att vi lyckades, säger tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Trots en del konstiga situationer, omdiskuterade domslut och mängder med utvisningar lyckades Vimmerby Hockey fälla serieledande Kristianstads IK i kvällens bortamatch. 2-4 slutade slaget, och i och med det blir avslutningen av den allsvenska kvalserien en riktigt rysare. Med två omgångar kvar att spela toppar Kristianstad på 16 poäng, medan Hudiksvall och Vimmerby skuggar på 14.

– Det är otroligt roligt att stå som tränare vid sidan av och följa sådan här matcher – det är just sådana man vill spela. Nu är vi med i kampen på allvar, men har det inte i egna händer, så det gäller fortfarande att vi lägger energin på det vi själva kan påverka. Det kanske låter tråkigt, men så är det, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Sönderryckt period

Vimmerby inledde matchen urstarkt. Visst hade KIK mycket puck och tryckte på inledningsvis, men efter drygt halva den första perioden var det ändå Vimmerby som stod där med en 3-0-ledning.

– Den första perioden är vår bästa av de tre. De kommer ut hårt, men de hamnar mycket på utsida och vi förflyttar pucken bra. Vi får ner deras fart ganska bra, vi får energi av att få det första målet och sedan gör vi två till – då blir det ganska tufft för dem, säger Sylvegård.

I den andra perioden förändrades matchbilden.

– Den blev väldigt sönderryckt av alla märkliga situationer. Kristianstad fick ett mål som gav dem energi, men jag tycker ändå att vi gör det bra. De får ta skott från svåra lägen och kämpa för att komma in på vårt mål – det är en jäkla krigarinsats vi gör.

– I den tredje perioden visste vi att de skulle gå hårt för det, och stundtals blev vi kanske lite passiva, men det är samma sak där – vi håller dem på utsidan.

"Många hårda domslut"

Sylvegård vill inte lägga fokus på domarna (8-35 i utvisningsminuter) eller kritisera dem, men under matchen var reaktionerna stundtals starka.

– Jag tycker att vi fick många hårda domslut mot oss, men i takt med det så växer gruppen och tar verkligen det riktigt hårda arbetet. Det bygger grunden till vår seger.

Och du som aldrig tittar på tabellen – hur tänker du inför de två sista omgångarna?

– Ibland ljuger jag kanske, haha. Det är klart att man har koll på den och på innebörden. Vi visste att vi var tvungna att vinna i dag, och då är det så otroligt skönt att vi lyckades. Men som jag sa, vi har det inte i våra egna händer, utan nu handlar det om att ha fullt fokus på bortamatchen mot Brödernas/Väsby på torsdag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt