Annons:

Jardeskog vill sätta polarna på plats: ”Kanske blir någon psykning”

Ludvig Jardeskog ser fram emot att möta sina tidigare lagkamrater. Foto: Linus Johansson

Jardeskog vill sätta polarna på plats: ”Kanske blir någon psykning”

Han var skadad när Vimmerby Hockey mötte Tyringe borta i premiären. I dag får Ludvig Jardeskog däremot möta sina tidigare lagkamrater på hemmais.
– Äntligen, utbrister Jardeskog med ett skratt.

Annons:

Tyringe är Ludvig Jardeskogs moderklubb och han har också spelat för klubben i Hockeyettan de senaste säsongerna. Han hade förstås sett fram lite extra emot premiärmatchen på bortaplan mot just Tyringe. En långtidsskada satte dock stopp för backen den gången.

– Det är klart att det var surt att stå i båset då. Jag hade ju hellre varit på isen. Men nu får jag vara med och möta Tyringe ändå och det ska bli väldigt roligt, säger Ludvig Jardeskog.

Ganska nytt lag

Jardeskog har av förklarliga skäl en hel del känningar i dagens motståndarlag.

– De har ett ganska nytt lag, men jag känner sju-åtta spelare och även tränaren litegrann så jag har rätt bra koll. De jag är riktigt bra kompis med försvann också efter förra säsongen, men det är så klart att jag är kompis med killarna jag spelade med och som fortfarande är kvar.

Har du gett dina nya lagkamrater några råd inför matchen?

– Ja, kanske det, skrattar Ludvig Jardeskog. Jag hade något tips till grabbarna när vi mötte dem borta, lite detaljer att tänka på.

Har det varit något snack med dina tidigare lagkamrater innan matchen?

– Det har varit ganska lugnt. Det kanske blir någon psykning på uppvärmningen.

”Gått väldigt bra”

Ludvig Jardeskog är nöjd med vad han har presterat efter sin comeback.

– Jag tycker att det har gått väldigt bra, framförallt i de senaste matcherna. Jag har fått spela mycket och har kommit in i matchtempot.

Finns det mer att plocka fram?

– Det finns det alltid. Jag kanske skulle hängt dit någon balja till exempel. Jag har bränt en del lägen, men förhoppningsvis kommer det också.

”Kan sprattla till”

Hemmamatch mot Tyringe innebär att serien vänder i dag. Vimmerby är i skrivande stund precis utanför en Allettanplats.

– Det är ingen i laget som är nöjd med det. Vi har varit lite för ojämna överlag. Vi har gjort många bra matcher och många lite sämre insatser. Det gäller att hitta en jämnare nivå. Jag tycker att vi borde spela enklare och rakare mot lagen över oss i tabellen.

Hur ska ni göra en bättre andra halva av serien?

– Det är just det där med att spela enklare och rakare istället för att hålla på och dribbla på blå. Sen måste vi tänka mer hemåt. I många matcher har det blivit att vi tänkt för mycket mål och poäng. Vårt boxplay har varit bra, men vi får inte ta så många utvisningar som vi gjort. Sen tycker jag att spelet i powerplay måste upp lite också.

Tyringe är förstås en match där ni ska ha tre poäng?

– Tyringe kan sprattla till, men absolut, hemma ska vi ha tre poäng. Kommer vi ut som vi brukar göra hemma så ska vi kunna skölja över dem ordentligt. Samtidigt får vi inte underskatta dem, vi fick bara två poäng nere i Tyringe, påminner Ludvig Jardeskog.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt