Annons:

VH:s boxplay kan bli avgörande igen: ”Täcker otroligt mycket skott”

Ludvig Jardeskog och Vimmerby jagar en ny derbyseger i kväll. Foto: Linus Johansson

VH:s boxplay kan bli avgörande igen: ”Täcker otroligt mycket skott”

Vimmerby vann premiären i Allettan mot Nybro med 3-1. Den kanske största nyckeln till den segern var lagets boxplay-spel. I kväll jagar VH tre nya poäng i det andra länsderbyt på tre dagar.
– Vi ska fortsätta med det fysiska spelet och blocka skott, säger VH-backen Ludvig Jardeskog.

Annons:

Innan säsongen pratades det mycket om offensivt skickliga backar som Petter Runesson och Dennis Fröland. Men lagets starkast spelande back just nu är istället en 22-årig skånepåg. Ludvig Jardeskog har imponerat stort sedan han kom tillbaka från sin skada och visar i match efter match upp ett klockrent defensivt spel.

– Det känns bra. Jag spelar ju i förstalinan med Fröland, ”Jagge” (Jakob Karlsson) och de andra (Markus Modigs och Jesper Kokkonen). Alla där är väldigt starka offensivt och mitt jobb blir mer att täcka upp för dem. Fröland är en kreativ back och vi kompletterar varandra bra, tycker Ludvig Jardeskog.

Felfritt boxplay

I allettanpremiären mot Nybro i fredags vann VH med 3-1 trots att laget fick spela enormt mycket i boxplay.

– Jag vet inte hur många utvisningar vi tog. Vårt boxplay-spel blev avgörande, säger Jardeskog och fortsätter:

– Wigley (Mattias), ”Hampe” (Hampus Harlestam), Anton (Carlsson) och Robin (Kokkonen) täckte oerhört mycket skott och låg rätt på deras backar. Sen är det upp till oss backar när de väl kommer igenom och vi löste den uppgiften bra.

Men även om Vimmerbys boxplay fungerade i stort sett felfritt i onsdags skickar Ludvig Jardeskog med en varning inför kvällens match.

– Så många utvisningar som vi tog i Nybro får vi inte ta. En del av dem var rätt onödiga, det var både efterslängar och snack.

”Håller inte i längden”

VH-backen gläds förstås över premiärsegern.

– Det var en skön seger. Vi hade ju förlorat två gånger mot dem i grundserien så vi kände att det var dags att nypa till dem. Vi spelade ett väldigt bra försvarsspel över hela banan och täckte mycket skott. Sen tycker jag väl att vi borde ha satt något av våra fyra frilägen. Det håller inte i längden att missa så mycket.

Nybro kom ut hårt i den matchen. Jardeskog tror på en annan matchbild i kväll.

– Det kanske blir det omvända och att vi kommer ut hårdare för att försöka få hål på dem ganska snabbt. Sen ska vi fortsätta vara jobbiga att möta.

”Har bättre spets”

Efter premiärmatchen sa Nybros spelare Alex Ek så här till 24Nybro:

– Det blir vi som anpassar oss efter deras spel med långa puckar istället för att vi ska ta tag i det. Man ser att när det blir disciplinerat så är vi ett bättre hockeylag men Vimmerby gillar när det blir det här Hawaii-spelet, för det är så de vill spela. När vi faller in i det så gör de mål men inte vi.

Ludvig Jardeskog:

­­– Det får stå för honom och det vet i fan om jag håller med om. Jag tycker att vi har bättre spets än Nybro. När vårt försvarsspel fungerar är vi väldigt svårslagna.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt